TW
0

Autofitxa
Em dic Toni Sans Marquès, i vaig néixer l'any 1980 a Maó. Des de fa dos anys treball com a voluntari a la gossera municipal de Maó, i des de fa pocs mesos col·laboro amb la iniciativa Rescate Perros Potencialmente Peligrosos Menorca. Aquesta associació cerca donar una mà d'ajuda als gossos abandonats que es troben dins de la categoria PPP, com ara Pitbulls, Rottweilers, American Staffordshire, etc., i que per aquest motiu ho tenen molt més difícil per trobar una casa i una família.

En què consisteix la seva labor dins l'associació?
En ajudar en la socialització d'aquest tipus de gossos, i buscar possibilitats d'acollida i adopció per ells a través de la màxima difusió possible. Fem molta feina a les xarxes socials, i també ajudem als animals a socialitzar, avaluant cada cas i actuant en funció de les seves possibilitats.

Creu que la gent és conscient de l'ajuda que necessiten aquests animals?
Al contrari, molts d'ells semblen sentir una espècie d'odi irracional contra ells. Sol ser gent a la qual, d'entrada, no li agraden els animals.

Quins problemes pot tenir el propietari d'un gos d'aquest tipus?
Sempre i quant tingui la documentació de l'animal en regla, no hauria de tenir cap problema. Clar que el procés burocràtic necessari en aquests casos sol ser complex i costós.

Creu que alguns mitjans de comunicació poden contribuir a crear una mala imatge d'aquests animals?
I tant. Les històries que solen girar al voltant d'aquests gossos, injustament considerats perillosos, mai aporten res al seu favor, més bé al contrari. Existeixen milers d'històries sobre PPPs que salven als seus amos d'incendis o altres accidents, que passen desapercebudes.

Quin tipus de persones es solen interessar per iniciatives com RPPP Menorca?
Gent que estima als animals, i sobretot gent que coneix d'aprop aquestes races de gossos i sap lo fantàstics i fidels que son.

Quina creu que és l' importància d'informar a la gent sobre aquest tema?
La conscienciació és fonamental per ajudar a salvar cents de vides que es perden a les gosseres espanyoles a causa de la por i la desinformació.

Quins riscs reals creu que pot suposar un PPP en comparació amb els gossos que no es troben dins d'aquesta categoria?
El risc no té cap relació amb l'animal en si, sinó amb el seu amo. Molta gent, per ignorància o per malícia, dona una mala educació als seus gossos, fomentant conductes que els poden dur a estats d'estrès i ansietat, i en conseqüència, a desenvolupar un caràcter agressiu. Però aquest problema es pot presentar en qualsevol raça, sempre amb els mateixos resultats negatius.