Monerris. El batle de Ferreries va presentar ahir el programa davant nombrosos veïns - Paco Sturla

TW
0

Ahir fosquet, als jardins de sant Patrici de Ferreries, va tenir lloc la presentació del programa de les festes patronals de Sant Bartomeu, tal i com s'ha fets als darrers anys, gràcies a la col·laboració dels seus propietaris.

L'espai i el motiu de l'acte va empènyer un bon grup de gent a assistir a la presentació, que comptà amb la presencia dels membres del Consistori i representants de les entitats del poble que col·laboren amb el programa.

L'acte el va obrir i tancar el batlle Manuel Monerris, qui es felicità per la feina feta en la confecció del programa i la força de les entitats que hi participen, alhora que desitjà una bones festes, tot dient que Sant Bartomeu és l'olor dels cavalls de les coques, pastissets i sobrassada.

El regidor de festes, Vicent Coll, va fer un breu relat de com s'ha confeccionat el programa, tot el treball de les entitats que hi col·laboren, més de 40, i va resumir les activitats que són novetat i d'altres que prenen força embranzida.

Amb la presentació del programa es dóna el tret de sortida fins arribar als dies assenyalats, el 23, 24 i 25. Però fins allà, el poble viu uns dies força animats i divertits: sopars a la fresca, música, esports, glosat, exposicions, truc... En total són 40 els actes programats que tot just començaran avui divendres amb tennis, recital poètic i exhibició d'arts marcials i no pararà fins el divendres de Sant Bartomeu (dijous 22) amb el pregó i ball de caixers.

Tots els grups polítics representats a l'Ajuntament van prendre la paraula i, un rere l'altre, desitjaren sort a la caixera batlesa, lloaren la feina ben feta amb el programa, així la tasca important de les entitats del poble i com no, desitjaren un bon sant Bartomeu per a tothom

Els actes que cal destacar
Si be és cert que no és fàcil afegir-hi coses noves, sempre hi ha quelcom que pot fer diferents alguns actes, malgrat ja portin anys organitzant-se, així podem parlar de dos memorials.

El primer, lligat al torneig juvenil que fa anys s'organitza al voltant de Sant Bartomeu, enguany, passarà a dir-se Memorial Joan Mascaró, així es vol retre homenatge a qui ho va ser tot dins el Club Esportiu Ferreries, jugador, entrenador, president i ara amb l'afegitó d'honorífic. El torneig juvenil tindrà lloc els dies 17 i 18.

El segon memorial porta el nom de Martí Martí Cardona, el qual anirà relacionat amb el festival infantil que any rere any organitzen els escoltes, agrupació de la qual en fou un membre ben actiu Martí. El festival que té lloc el divendres de sant Bartomeu a la tarda és un refrescar la memòria dels jocs de sempre, com ara rompre olles, el qual és molt participat.

En la part més cultural, trobem la presentació del llibre "Punxaguda", del que són autors Joan Pons i Tònia Coll, ambdós de ferreriencs. Comptaran amb l'actuació de l'actriu Clara del Ruste, i també hi haurà activitats infantils. L'acte tindrà lloc a l'hotel ses Sucreres el dia 15.

També novetat, ara entrant dins l'esport, tan de moda, dissabte 17, a Cala Galdana tindrà lloc el primer Aquatlò, un esport on es combina la cursa i la natació

L'activitat, potser més divertida, o si més no més entremaliada, serà el segon correfoc, a càrrec del dimonis Myotragus. Els dimonis ferreriencs, en cada una de les seves actuacions, aconsegueixen força seguidors, tal i com va succeir l'any passat, tot al ritme de la batucada.