Recital. La diversitat d’estils va fer el recital molt atractiu - P.G.

TW
0

Al Pati del Centre Internacional de Gravat Xalubinia, va tenir lloc la presentació de l'edició d'enguany de Illanvers, que va comptar amb una assistència que ompli tot l'aforament. La presentació va anar a càrrec de Pere Gomila que va dir que l'edició d'Illanvers d'aquest any era especial, per dos motius: primer perquè se celebrava el 10è aniversari del recital i segon perquè era la primera vegada que no l'organitzava el Departament de Cultura del Consell.

Va fer referència a la trajectòria d'aquests deu anys i va dir que ara l'entitat organitzadora del festival ha estat Acció Cultural de Menorca, i que s'ha comptat amb la col·laboració dels Ajuntaments d'Alaior i Ciutadella i amb una aportació econòmica del propi Departament de Cultura, mentre que l'edició del llibret ha estat a càrrec de l'Institut d'Estudis Baleàrics. També la editorial Arrels destina un euro de la venda del poemari "Versos per la llengua" a Illanvers. Es va fer una menció especial a "l'amic, el poeta, el mestre" Àngel Mifsud que l'any passat havia participat a Illanvers i a la memòria del qual es va dedicar aquesta desena edició

Els poetes que participaren al recital foren: Jordi Florit Robusté, Maria Galetta, Tòfol Mus, "Senyor Ca" (pseudònim), Silvia Pons, Edgar Alemany i Antoni Català, que presentaren una gran diversitat d'estils i d'estètiques, així com maneres de recitar, cosa que va fer el recital molt atractiu per el públic assistent que omplia el pati del Centre de Gravat.

Les imatges que es van projectar pertanyien als pintors i fotògrafs següents: Josep Benejam, Alba Bosch, José M. Càceres, Antoni Català, Tòbal Esbert, Carles Gomila, Rafel Jofre, Mercè Oelans, Lluís Pons "James", Xavi Sastre, Jaume Sintes, Natalia Tamayo, Ivan Triay i Kika Triay. La portada del llibret així com el cartell anunciador son obra del pintor Carles Gomila. Es de destacar també la magnífica feina de Guiem Soldevila, que es compenetrà de manera remarcable amb cadascun dels poetes i que, a més, va oferir la interpretació d'un poema d'Ausias March, amb música pròpia que estrenà en el mateix recital. El públic va quedar molt complagut amb el recital i al final va brindar uns calorosos aplaudiments als participants.