Presentació. Vivó, Ametller i Gomila presentaren ahir la iniciativa - Javier

TW
0

Fins a 36 cases del centre des Mercadal obriran les seves portes a l'art, en la que serà la tercera edició de les Vesprades d'Art. Així, fins a 41 artistes exposaran la seva obra a diferents immobles, en una iniciativa que esdevé no només un gran mostrador artístic, sinó també per conèixer l'arquitectura pròpia del municipi.

El batle, Francesc Ametller, el director insular de Cultura, Fernando Vivó, i el secretari de l'Associació d'Artistes Punt@rt que organitza l'esdeveniment, Tòfol Gomila, van presentar aquesta nova edició, que es farà entre demà i dissabte, de les 19 a les 24 hores.

Des de l'entitat impulsora, Gomila indicà que "hi haurà molta varietat d'artistes, de camps com la pintura, la fotografia, l'escultura, la ceràmica, la torneria, la bijuteria de paper, l'artesania de la il·lustració o la joieria".

En aquesta ocasió, la pintura serà la disciplina més representada. "Hi haurà bastanta varietat, figurativa, retrats, paisatges o obres abstractes", entre d'altres.

Entre els participants s'hi troben artistes com Zulema Bagur, Miquel Bosch, "Pedrín" Rodríguez, "Cami" Florit, Josep Moncada, o Pere Sabater, entre molts altres.

Cases
Des de Punt@rt destaquen la gran implicació i el suport rebut pels propietaris de les cases que conformaran el circuit de les Vesprades d'Art, i sense les quals no seria possible aquesta iniciativa.

També el batle va remarcar aquesta predisposició, "perquè la casa de cada u és una cosa interna, i és d'agrair que estiguin disposats a obrir-les", amb l'objectiu de "posar en valor la cultura, amb mostres d'art i de música que impregnaran les cases".

Les Vesprades d'Art són una més de les activitats programades al municipi del centre de l'Illa. "Aquest estiu, la vida des Mercadal i Fornells és al carrer, amb tot el que s'ha organitzat gràcies a que tenim un municipi molt actiu", afirmà Ametller, qui assegurà que "totes aquestes coses ajuden a dinamitzar comercialment el poble". Així, el màxim representant de la Corporació va aprofitar per "convidar a tots els mercadalencs i als visitants a que coneguin Es Mercadal per dins".

Per la seva banda, el director insular de Cultura va explicar que aquesta iniciativa rep un estaló de 1.000 euros de la partida que el Consell destina a les entitats culturals. Una quantitat que ajuda a complementar el pressupost de 6.800 euros amb que Gomila explicà que compten per aquest projecte.

Actuacions
Les Vesprades d'Art vénen acompanyades d'una sèrie d'esdeveniments paral·lels, com són el mercat artesanal que s'instal·larà els dos dies al Carrer Nou en el mateix horari, i diferents actuacions que es faran a la Plaça Constitució. La primera serà divendres vespre, amb el grup Llambre, mentre que dissabte es comptarà amb el saxofonista Lou Deach, i amb La Xaranga des Xubec. Per acabar, a la mateixa plaça hi haurà un ball.

Quant a la inauguració de les Vesprades d'Art, serà demà fosquet, a les 18.45 hores.