Projecte. Es caracteritza per la teatralitat, l’efecte narratiu i un marcat sentit de l’humor - Cia. Mar Gómez

TW
0

La companyia de dansa teatre Mar Gómez visita per primera vegada Menorca per a presentar a Sa Terrassa Es Claustre de Maó el seu darrer espectacle de carrer "Entre tu i jo", que estrenarà a la Fira de Tàrrega el proper setembre.

El treball de la companyia, que porta més de 20 anys d'existència i diversos premis a les seves espatlles (Premi Max a la Millor Intèrpret Femenina 2008 i Premi Ciutat de Barcelona 2010), es caracteritza per la teatralitat, l'efecte narratiu i un marcat sentit de l'humor. La cita és aquest diumenge a les 20 hores.

Perquè han decidit presentar l'espectacle a Menorca abans que a Tàrrega? Quin és el lligam amb l'Illa?
La Fira de Tàrrega és un compromís important i poder presentar abans aquesta obra en un context com el de Sa Terrassa Es Claustre, en què el binomi cultura i oci es juga tan bé, ens va semblar una molt bona idea per poder abordar l'estrena amb un punt extra de frescor i espontaneïtat. El lligam d'aquesta peça amb l'Illa es construirà aviat: l'estrena d'un espectacle representa l'últim pas en el seu procés de creació.

Estem segurs que el fet que aquest procés es tanqui a Menorca farà que, d'una manera o altra, aquesta illa deixi la seva pròpia petjada a l'espectacle. Esperem poder-vos-ho explicar més endavant quan hi tornem per presentar-vos el proper!

Quina és la sinopsi argumental de "Entre tu i jo"?
Explica l'inici de la relació amorosa entre una dona i un jardiner. Res d'especial si no fos perquè aquest procés, que acostuma a pertànyer a l'àmbit privat, en aquesta història es presentarà en públic. I tot perquè ella no vol donar el pas de convidar el seu amant a casa seva; prefereix un amor frívol i sense compromisos. Per aquesta raó l'hivernacle del jardiner, plantat al mig de la plaça, prendrà un especial protagonisme en l'espectacle. Ara bé, l'evolució de la història passarà per un canvi progressiu de rols. Més endavant ella voldrà que ell entri a casa seva, mentre que ell trobarà que viure l'amor només des de la dimensió eròtica també té els seu atractiu... Aquest continu desacord serà el motor d'una història d'atracció, sexe i amor en què necessàriament s'haurà de buscar un punt de trobada.

La de parella, és la relació més complicada que hi ha?
La relació de parella arrossega el pes de massa estereotips, de massa convencions, mentides... En una relació de parella, com en qualsevol altra aventura de la vida, res no està escrit. Hi ha tants tipus de relació de parella com parelles existeixen al món i, en efecte, trobar el camí de l'equilibri és un repte sovint molt i molt complicat. Perseverança, paciència, imaginació, llibertat i, sobretot, amor, podrien ser uns bons ingredients. Cadascú, però, és qui s'ho ha de cuinar.

Com i quan neix la companyia Mar Gómez?
Neix al 1992, després de guanyar un parell de premis a dos concursos coreogràfics de Barcelona i Madrid. A partir d'aquí comença la seva activitat centrada en la creació d'espectacles i, a la vegada, oberta a moltes altres aventures artístiques.

Quina importància té l'humor en aquesta proposta en concret i a la resta de projectes escènics que desenvolupen?
L'humor és un dels signes d'identitat més característics de la companyia fins al punt que quan presentem un nou projecte a ningú no se li ocorre que no el portarà incorporat. Pertany a la nostra manera de fer les coses, és una actitud vital que inevitablement es reflecteix en les nostres creacions. I ens agrada que així sigui. En aquest espectacle hem jugat amb un humor bastant estripat i ens ho hem passat molt bé, d'altra manera no sabem com hauríem pogut posar a dos amants en plena acció al mig del carrer... Aquesta història requeria més que petites pinzellades humorístiques. A més, es dóna el fet que el sexe és un tema que arrossega l'humor amb molta facilitat. Per què serà que ens fa tanta gràcia tema del sexe?