TW
0

"1881" és l'enigmàtic títol de la primera exposició que presenta Joan Taltavull (Barcelona, 1988), dissenyado i artista difícil d'etiquetar. La mostra, inaugurada dimecres a Ciutadella a La Margarete, romandrà oberta fins el 4 de setembre i presenta la primera col·lecció d'obres en la qual apareixen éssers imaginaris i esperpèntics que sorprendran el públic realitzats amb tècnica mixta sobre tela i paper en diferents formats.

Joan Taltavull, fill de pare menorquí i mare catalana, acaba de tornar a Ciutadella per iniciar una nova etapa vital, centrant-se en la creació artística, on aboca la seva experiència en el món de la moda i el disseny. Estudià a l'Institut Europeu Di Design de Barcelona, on destacà en la il·lustració de moda i patronatge. Alternà els estudis amb la feina de dibuixant d'estampats per marques de moda. El 2010 començà com a dissenyador de complements a Custo Barcelona. Després d'aquests anys d'intensa dedicació professional, Joan Taltavull ha decidit tornar a l'Illa i dedicar-se a la creació artística. Arribà a Ciutadella abans de l'estiu i, d'aquests mesos d'introspecció, ha sorgit la col·lecció artística que per primera vegada presenta al públic. Joan Taltavull té tres grans eines per crear les seves inquietants obres: el llapis, l'escàner i l'ordinador. Les seves influències són totalment variades i dispars: des de dibuix expressionista d'Egon Schiele, Picasso i Tolouse-Lautrec fins la il·lustració de moda de Laura Laine, Arturo Elena i l'estètica punk de John John Jesse. De la moda treu com a principal referència a Alexander MacQueen, del que ha adoptat l'estètica gòtica i la posada en escena dels seus estilismes foscos i esperpèntics. Com també, el descobriment del món del tatuatge ha influït poderosament en la seva obra.

La seva creació és fruit del gust de Joan Taltavull pel dibuix tècnic, el disseny de mobiliari i l'interiorisme amb les formes arquitectòniques del gòtic i del barroc, donant com a resultat un món creatiu únic amb una obsessió latent: la desfiguració del cos de la dona i la repercussió de la psicologia sobre el cos material.