Presentació. Amb membres de l’Ajuntament, de la Junta de Caixers i de diversos col·lectius implicats - Javier

TW
0

Qui ahir poc després les deu del matí va anar a comprar al Mercat des Peix es va poder emportar, a més d'unes bones gambes i un pagre, el programa de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó i el pòster. Una bona representació de l'Ajuntament, la Junta de Caixers i els autors de l'esmentat disseny van donar a conèixer allà un programa sempre esperat per poder ser fullejat i així començar a preparar els dies més grans de la ciutat.

La batlesa Águeda Reynés va comentar que són 140, més o manco, les activitats organitzades al voltant de les festes, amb una gran participació d'entitats i amb la voluntat d'aconseguir una gran participació dels ciutadans. Va destacar la bona feina de les associacions de veïns i els col·lectius que s'han afegit a alguns dels actes.

Entre les novetats, cal destacar tres homenatges, al difunt Juan Orfila 'Yurca' en forma de passatge, a l'infermera Ignacia Carreras, que rep els menorquins que s'han desplaçar ara a l'Hospital de Son Espases i als esportistes maonesos destacats enguany. També són noves les tertúlies radiofòniques des de la plaça sobre qüestions relacionades amb la festa.

Elisa Mus, regidora de Festes, va posar l'accent en la diversa oferta musical, com la de les nit a la Plaça Constitució promogudes pels bars de l'entorn. També va anunciar altres novetats, com una tarda de jocs tradicionals per a infants, el vespre d'art amb els creadors creant al mateix carrer i una exposició de còmics molt especial per als adolescents.

El caixer batle, Mateu Ainsa, va anunciar una xifra gairebé rècord de cavalls a la qualcada, ja que s'han apuntat 152 caixers de Maó. Entre els que al final no surten i els que venen de fora, va dir que serà fàcil arribar a una qualcada de més de 160, "fet que demostra que la festa està més viva que mai". Va demanar que es compleixin els horaris al màxim, tot i reconèixer que això és molt complicat ja que no són dies de mirar el rellotge.

També va parlar Salvador Botella, regidor responsable de Serveis Generals, per advertir als ciutadans que no han de consumir productes de venta ambulant il·legal.

Tots ells van repartir els tradicionals agraïments.

Per acabar dues de les autores del cartell, Ángeles i Antonia, van explicar com l'havien fet i els presents van poder gaudir d'un berenar de festes servit a l'agradable marc del renovat Mercat des Peix.