TW
0

autofitxa
Vaig néixer a Alaior, el 1984. Som diplomada en Magisteri i tenc la llicenciatura en Psicopedagogia. Actualment faig feina a l'escola Màrius Torres de l'Hospitalet de Llobregat. La primera exposició de pintura la vaig fer el 2011 a l'Ajuntament d'Alaior i l'any passat vaig guanyar el Premi de pintura de les festes de Sant Llorenç. El dia 17 vaig inaugurar una nova mostra pictòrica a la Sala d'Exposicions de La Caixa de Maó. Estarà oberta fins dia 30. Les meves aficions són tocar el piano i actuar amb un grup de jazz a Barcelona.

L'exposició es titula "Racons de s'Illa", què vol transmetre?
He fet un recull de diferents paisatges de Menorca que són els més representatius de l'Illa i als quals els menorquins tenim més estima. Per exemple, hi ha Cavalleria, Binibèquer, Es Macar Reial, Cala Tortuga, Cala Pregonda, Macarelleta i el port de Maó, entre d'altres indrets. També hi ha un quadre de gran format de Cala Viola.

Quin tipus de pintura trobarà el públic?
Una pintura fresca, alegre i molt estiuenca de paisatges menorquins, que pot atreure tant als turistes com als menorquins. Tothom que es miri els quadres es pot sentir identificat amb els personatges que hi apareixen. Són figures que o bé miren la mar, que estan assegudes observant el paisatge, un que dorm dins una barqueta... són situacions de calma i de repòs en que tothom s'hi ha trobat quan està de vacances a l'estiu.

A més del seu personalíssim paisatgisme menorquí, què més pot atreure de l'exposició?
Hi ha una col·lecció dedicada a les festes de Sant Llorenç, on apareixen els gegants, un cavall qui bota i diferents elements de les festes.

Quin tipus de tècnica utilitza?
Expòs tant pintura acrílica amb un vernís, que són la majoria d'obres; com també una petita col·lecció d'acuarel·les.

La mostra té decoració especial...
Sí, he ambientat l'exposició amb la mar com a motiu, per relacionar els elements de platja i marítims amb les obres exposades. Així hi ha disposats troncs que treu el mar, boies, xarxes, escopinyes, un rem i cordes, entre d'altres elements decoratius. La sala de La Caixa és ideal per exposar, està molt ben ubicada, és lluminosa i espaiosa. És un luxe poder exposar la meva obra aquí!

En quin horari es pot visitar l'exposició? Ha rebut moltes visites?
L'horari de visita és de 10 a 13.30 hores i de 18 a 21 hores, de dilluns a dissabte. El dia punta d'afluència de gent van visitar-la 140 persones. La mitjana diària és d'unes 50 o 60 visites.

Quin comentari li fa el públic?
Atreuen els colors, la frescor i l'alegria que hi ha en les obres.

Com definiria el seu estil?
És una manera de transmetre com som jo mateixa i com em sent, i de comunicar els sentiments que em desperta Menorca.

Quins projectes té en ment?
M'agradaria seguir fent exposicions arreu de l'Illa i enfocar la meva feina artística cap els paisatges menorquins, combinats amb diferents personatges. Com a menorquina em sent identificada amb el territori i els racons de l'Illa. Me sent molt d'aquí i una manera de transmetre aquest sentiment és a través de la pintura.