TW
0

Autofitxa
Em dic Carlos Fullana Coll, tinc 40 anys, fadrí i el meu ofici és manobre, autònom. Sóc regidor per l'Entesa a l'Ajuntament de Ferreries. M'agraden els cavalls, San Fermín i, com no, tota la festa en general.

Vostè és l'impulsor del campionat de llançament de pinyols d'oliva?
Efectivament. És una cosa que vaig poder veure a Pamplona per San Fermín, i vaig pensar, per què no, fer-ho a Ferreries. En vaig parlar amb uns quants amics i així va començar el dia de Sant Bartomeuet de bon hora, d'això ja en fa quatre anys. Primer érem pocs, uns deu participants i amics que s'ho miraven. Jo els convidava a casa a berenar, ara que ja som més, la bereneta la feim al carrer i a concursar. Aquest any hem estat prop de quaranta, no és pagat el que xalem, tant els que hi participem com els qui s'ho miren, que també de cada vegada son més.

Vostè és conegut a Ferreries per haver corregut als "encierros de San Fermín"?
I tant. L'any 2002 hi vaig anar per primera vegada i de llavors ençà, exceptuant una vegada, cada any. Vaig esperar uns anys, vuit concretament, per veure i entendre com anava i ja en fa uns altres vuit que corro davant els toros, és una emoció indescriptible.

Vostè a San Fermín va veure això del concurs de pinyols, que ha exportat a Ferreries i alguna cosa més?
Sí, és un petit programa de festes, sense floritures que es pot posar dins la butxaca, on hi ha els actes principals a celebrar i que va dirigit a la gent de fora i el poden trobar a bars, hotels, botigues, per tot allà on el qui ens visità possiblement passarà. A Pamplona fa anys que ho fan, i ho vaig proposar a l'Ajuntament de Ferreries i ja fa uns anys que ho feim.

Entre les seves aficions hi ha els cavalls?
Els cavalls m'agraden i durant tot l'any hi vaig, sempre que puc, a qualcar a sa Creueta des Migjorn. M'ho pas molt bé, he conegut i fet amistat amb gent de tota l'Illa i per jo això té un gran valor. He sortit quatre anys a les festes de Sant Bartomeu compartint tanda amb un bon amic meu. Fa dos anys, d'ençà sóc regidor, surt el dissabte, perquè he de ser dalt l'Ajuntament, com a mínim, a l'hora de les canyes.

El ser regidor li ocupa molt temps?
Ser regidor, en el meu cas de l'Entesa de Ferreries, que estem a l'oposició, comporta temps de dedicació, per això vaig ser elegit. Assemblees, plens, comissions de govern... Fiscalitzem l'acció de govern, alhora que fem propostes per tirar endavant projectes i millorar d'altres.