Nedadors. Un total de 37 participants, quatre més que l’any passat, van nedar els prop de 350 metres que separen l’Illa Pinto del moll de Ponent - Javier

TW
0

Uns passejaven amb tacons de vertigen i roba de mudar. Altres ho feien amb xancletes i banyador. Uns es disposaven a prendre un refresc en alguna de les terrasses del port. Altres, escalfaven per a l'esdeveniment. I és que ahir la rada maonesa va esdevenir seu de trobada d'una multitud de gent qui, amb un objectiu o altre, decidí passejar per aquest indret tan carismàtic de la ciutat.

Aquells qui portaven pantaló curt, samarreta d'esport i motxilla penjada a l'esquena es concentraren al moll de Ponent on s'anava a disputar la tradicional travessada nedant des de l'Illa Pinto. Entorn a 350 metres separaven la sortida de l'arribada. I 37 participants, quatre més que la travessada celebrada l'any passat, s'atreviren amb el recorregut. Els nedadors es llançaren des de l'Illa Pinto i el més ràpid en recórrer el trajecte fou l'incombustible Joshua Torres, de 16 anys, qui duu diversos anys participant en travessades i activitats de natació. I repeteix com a guanyador. Fa nou anys que entrena i per a ell, tornar a guanyar és "un honor". Indicava que la travessada havia estat una mica complicada per l'existència de corrents d'aigua. Però aquest inconvenient no li truncà la primera posició al pòdium.

Enguany no hi va haver copes per a totes les categories, per motius econòmics.

L'activitat, que organitza el Club de Natació de Maó, va comptar ahir amb un símbol de superació que, sens dubte, marcà la jornada. I és que l'esportista Casimiro Bañuls, ferit greument en un accident de trànsit el passat mes d'abril mentre pedalejava en direcció a Ciutadella a les immediacions des Mercadal, demostrà que amb constància, allò que sembla impensable es pot fer realitat. La seva història és digna d'admirar.

Es va llançar a l'aigua amb la resta de nedadors. Els crits d'ànim l'encoratjaren al llarg de la travessada. I és que el mèrit era ben seu. En acabar, feia broma dient "estic molt content, no he arribat l'últim, he aguantat sense pressió".

La constància en els exercicis de rehabilitació han estat cabdals perquè Casimiro Bañuls comenci a recuperar allò que més l'apassionava, l'esport. "Cada dia demanava més deures" i gràcies a això ha pogut sortir de l'hospital fins i tot abans d'hora. Fa només tres setmanes que ha abandonat la clínica Guttmann de Badalona i ahir ja va aconseguir la millor fita esportiva que es podia proposar.

Una setmana abans de l'accident, Bañuls havia fet la tercera millor posició en la Duatló Ciutat de Maó. Qui sap si ben aviat aconsegueixi superar la seva pròpia marca.