Celebració. Tot i l’amenaça constant del cel, les banderes de tots els pobles de l’Illa es tornaren a retrobar per tancar les festes amb clau. - Paco Sturla

TW
0

El segon dia de les festes de Sant Nicolau es va veure afectat per l'amenaça de pluja que durant tot el dia es feu present a Menorca. Així, i per evitar incidències de possibles relliscades dels cavalls sobre l'asfalt, es va preferir endarrerir la celebració de la Missa de Caixers, per tal d'avançar el jaleo, que quedà reduït a la volta de les canyes verdes i a una darrera volta per acomiadar els actes a cavall.

La Verge de la Mare de Déu del Toro presencià ahir unes festes de Sant Nicolau diferents, ja que, per precaució, es decidí alterar l'ordre dels actes, amb l'objectiu de que els cavalls poguessin abandonar la cima de la muntanya abans que pogués ploure. La precaució va recomanar anar primer sobre l'arena escampada a l'esplanada exterior del santuari, on no s'hi van fer les voltes del jaleo com de costum, sinó que es passà directament a l'entrega de les canyes verdes, i després, a una darrera volta on els caixers amb les banderes de cada un dels pobles de Menorca i la resta de participants a la qualcada van acomiadar les festes patronals de l'Illa.

Llavors va ser quan la comitiva va entrar al temple per celebrar la missa, i més tard, es dirigí a la beguda a Sa Posada.

Tot i que a dalt del Toro hi havia bastant gent, molts dels que pujaren més tard pensant en veure el jaleo després de la missa, es veren sorpresos en comprovar que els bots s'havien avançat a la celebració religiosa.