Relleu. Manuel Barcia i Antoni Salvador, el nou president - Paco Sturla

TW
0

Antoni Salvador Caules va prendre ahir el relleu de Manuel Barcia al front de la Capella Davídica de la Catedral. El nou president (Barcelona, 1951) atresora una ampla trajectòria de vinculació amb el món de la música i la cultura. Va ser president de Joventuts Musicals de Ciutadella (1979-82), i ha presidit el Cine Club (1973-82) i l'Orquestra Filharmònica de Ciutadella (1999-2003).

La seva ha estat l'única candidatura presentada, amb quina voluntat?
L'equip directiu va convocar entre els socis la presentació de candidatures durant el mes d'agost. Com que no es va presentar cap candidat, em van convidar a presentar candidatura.

Quina és la seva relació amb la Capella Davídica?
Som soci de l'entitat d'ençà fa més d'una dècada i seguidor de la Capella Davídica de sempre, dels seus concerts i actuacions. De fet, el món musical el seguesc tot, per açò m'han convidat a presentar-me com a president. Darrerament he filmat la majoria dels concerts de la Capella, alguns amb Quique Taltavull. Però mai no he format part de la directiva.

Quin segell vol imprimir en el seu mandat com a president?
L'entitat, fundada el 1944, té un prestigi i un nivell que s'han de mantenir i, si pot ser, s'han d'incrementar. La formació té una significació important dins i fora de Menorca. Bàsicament, té dues missions: donar brillantor i color en matèria musical religiosa a la Catedral i tenir presència com a entitat cultural i musical. Tenc il·lusió en millorar les coses, sempre amb una continuïtat. Tots hem d'agrair la feina feta per Manuel Barcia en els seus 12 anys de mandat, com també anteriorment la labor de Gabriel Julià.

Quins són els reptes?
Darrerament els concerts de Pasqua s'han siginificat per la seva modernitat. Amb un futur hem de mirar d'obrir més la Capella a la societat en el sentit de tenir més presència i fer més actuacions.

I els projectes en perspectiva?
Proposaré tornar a recuperar el cor de cambra de la Capella, més petit i més operatiu, amb els cantaires que s'engresquin.

Qui l'acompanyarà en la directiva?
Tenc 15 dies per proposar els membres. Tenc decidit que integraré com a vice-president a Quique Taltavull, a algunes persones que són cantaires i mantindré alguns dels càrrecs que ja hi ha. Tots els projectes de futur els ha d'analitzar la junta directiva.

Com està la formació a nivell econòmic?
Estam passant un mal moment, com totes les entitats. Tenim molts pocs ajuts. La Caixa segueix essent fidel en el patrocini del concert de Pasqua i tenim una petita ajuda del Consell. Som 125 socis i només amb les quotes no ens podem salvar. La sequera econòmica és perjudicial per la cultura i l'educació, els pilars del futur. La Capella, encara que ningú cobri, genera unes despeses que s'han de cobrir. Implica una dedicació altruïsta. Hem d'agrair a la cinquantena de cantaires que dediquin hores de la seva vida a millorar el nivell cultural del seu poble. La gent ha de participar social i culturalment. En aquest aspecte hem d'insistir molt.

Com valora la feina del director, Biel Barceló?
El conec de fa anys i el seu nivell és molt alt. És un gran director. Dirigeix la formació d'ençà 1995, i ha aconseguit incrementar el prestigi musical de la coral. Hem de recordar que la Capella va ser la llavor del nivell musical actual, quan encara no hi havia les escoles municipals de música.