Amb mig segle d’experiència a l’esquena, Titi, Fly, Charli i ara Jepi tornen als escenaris per demostrar que la música segueix a les seves venes - Josep Íñigo

TW
0

La música és com la cafeïna o la nicotina, enganxa, i per molt que un decideixi fer-se'n enfora, mai s'acaben oblidant del tot els seus efectes. Sebastià Saurina 'Titi', Jesús Moll 'Fly' i Carles Pons 'Charli' ho saben, i tot i que mai s'han separat del tot del panorama musical, ara de nou, quan ja freguen els cinquanta anys, fan una passa endavant i tornen a pujar als escenaris.

Smoumolnö és el nom de la nova aventura d'aquests tres components dels Ja t'ho Diré. El proper dia 18 actuaran a Sant Gregori, i serà allà on el públic podrà descobrir una música que té com a base les cançons que Sebastià Saurina titulà com a «Diminutes», i que es poden escoltar a través d'internet a reproductors com l'Spotify o a la web www.deezer.com.

La decisió de tornar als escenaris es produí més o menys a la vegada que es forjava la retrobada dels Ja t'ho Diré, i ara arriba el moment de comprovar que en la música, els anys no són impediment, sinó bagatge. «Les noves experiències ens ajuden a tirar endavant. Tocam de peus a terra, sabem que han passat moltes coses, però tenim ganes de fer música, de tocar aquí i allà», explica Saurina. «La maduresa ens empeny a fer les cançons de manera diferent, d'una manera més madurada i no tan exaltada com quan formàvem part dels Ja t'ho Diré», relata Moll, qui afegeix que «precisament fer música és una de les coses que et fa mantenir jove d'esperit».

Saurina serà la veu d'aquesta nova aventura musical, i també el responsable de les guitarres d'acompanyament; Fly serà el baixista, Charlie el bateria i s'ha incorporat un guitarrista de Terrassa, conegut com Jepi, que actuarà com a solista.

De moment, la primera fita dels Smoumolnö està fixada el proper dia 18. Serà la primera vegada que els quatre músics mostrin al públic, en format elèctric, les seves creacions. Fins ara han fet alguna actuació en format acústic. Després del concert a SantGregori, ja es veurà. La idea, apunta Titi Saurina, és seguir actuant, trepitjar de nou la carretera per conéixer altres escenaris. Fins i tot, en l'horitzó plantegen algun enregistrament, però no hi ha res definit. Ara, el més important és tornar als escenaris i deixar sortir la música que sempre han dut ben endins.