Obra de Núria Deyà

TW
0

Deu joiers artesans de Menorca presentaran més de 80 creacions a través de l'Exposició de Joieria Contemporània Menorquina que recorrerà diferents ciutats de l'Estat, començant per Barcelona aquest proper divendres, on es podrà visitar durant un mes i mig.

Aquesta iniciativa rep l'estaló del departament d'Economia del Consell, que aporta els 4.500 euros necessaris per dur a terme aquesta acció, i que es destinaran principalment al disseny i l'edició del catàleg de la mostra.

Els deu joiers i dissenyadors participants són Santi Capó, Ignasi Cavaller, Núria Deyà, Dani Fàbregas, Mauri Lavayen, Isabel Mir, Xavier Monclús, Luisa Nicolás, Pablo Pinedo i Mariona Piris, que ja han exposat a diferents galeries i a fires internacionals.

Aquesta mostra té l'objectiu de posar en valor el panorama actual de la joieria d'autor de la nostra Illa, reconeixent l'obra dels autors veterans i també la dels joves valors.

Igualment, una altra finalitat és la de servir als participants perquè puguin propiciar contactes professionals amb galeries, boutiques i fires, i que les seves creacions arribin a un major públic.

L'exposició compta amb la coordinació de Santi Capó, qui es dedica al món de la joieria des de 1987 i que compta amb la Carta de Mestre Joier Artesà i Empresa de Qualitat Artesanal. Mentre, Xavier Monclús, l'impulsor de la mostra, realitzarà les funcions de comissari de l'exposició. Precisament, Monclús apuntà que la tria dels joiers s'ha fet a partir del seu «rigor tècnic i la gran creativitat», que conformen «la gran combinació per fer joies d'art». A més, «molts d'aquests artistes formen part del panorama actual europeu, exposant en altres països». Així, assegura que «a Menorca tenim joiers de primera línia internacional».