Propostes amb demanda. Tant el taller de perruqueria com el de cuina es tornen a fer enguany després dels bons resultats obtinguts l'any passat, i perquè continuen tenint demanda entre els joves. - Arxiu

TW
0

Alternanits, el programa d'oci alternatiu de l'Institut de la Joventut de Menorca, inicia un nou curs. I ho fa mantenint algunes de les activitats de l'any anterior, i també amb algunes novetats. Tot, amb l'objectiu de proporcionar alternatives al jovent perquè pugui aprofitar el seu temps de lleure amb iniciatives diverses.

Alternanits es presenta enguany amb sis tallers, dos dels quals ja es van dur a terme l'any passat. Es tornen a fer tant per la bona acollida que van tenir com per la demanda que hi segueix havent des dels Casals de Joves. Aquests són els de cuina i de perruqueria.

A més, enguany es proposa un taller de costura creativa, un dedicat a l'orientació educativa i laboral, i un altre titulat Al·lots i al·lotes, iguals o diferents?, amb el qual es pretén respondre a les inquietuds manifestades pels propis joves, en relació a qüestions sobre l'autoestima, el sexe, les drogues, el comportament, com relacionar-se i com lligar, o saber dir no quan es presenten determinades situacions.

Programació

La primera cita d'Alternanits serà aquest divendres as Castell, amb el taller de perruqueria coordinat per Antonia Preto i Núria Juaneda. És una activitat que romp estereotips, ja que tot i ser una professió que tradicionalment s'associa a les dones, són molts els al·lots que mostren interès per aprendre perruqueria i també maquillatge i caracterització.

L'altre taller que repeteix enguany, el de cuina, tindrà la seva estrena dissabte, as Migjorn Gran, de la mà de Rosario Orfila, i el mateix dia, al Casal de Joves de Ciutadella, hi haurà l'activitat Al·lots i al·lotes, iguals o diferents?, dirigida per Cristina Gómez.

Quant al taller de costura creativa, l'estrena serà as Castell, dia 16, amb Cristina Garriga i Sara Cuestas, i la proposta d'Orientació Educativa i Laboral es farà primer a Ferreries, dia 22, amb Maria Ferrer.

A més, l'INJOVE proposa també altres activitats, com quatre sortides de cap de setmana, orientades a la pràctica de l'anglès, sobre esports d'aventura, per fer cuina creativa, per parlar sobre la Menorca talaiòtica i la relació amb disciplines com l'astronomia, l'astrologia o la geologia.

També hi ha previstos dos concursos, Concurtsmetratge, de curtmetratges per joves de fins a 30 anys, i un altre de graffitis, en què els participants han de presentar els seus esbossos, i el guanyador el podrà fer realitat en un mur en algun poble de Menorca.

Abans que es tanqui aquesta nova edició d'Alternanits, el mes de maig, hi haurà el sisè Festival Menorca Jove, en què s'instal·larà un escenari perquè els joves puguin actuar, ja siguin músics, ballarins o artistes en qualsevol altra disciplina.

Igualment, també es farà un campament gratuït per Setmana Santa, a l'alberg de sa Vinyeta de Ciutadella per a 24 joves de 14 a 17 anys, en què es treballarà el coworking.