TW
0

Ja fa un any i mig que a Menorca s'hi duu a terme una tasca desinteressada de gran valor, per l'alt grau d'humanitat que desprèn. És la que realitza Menorca para Todos, una entitat sense ànim de lucre que fomenta la inclusió social de les persones discapacitades i que posa al seu abast un ventall de possibilitats que serien impensables si no fos per la feina que fa aquesta associació.

Menorca para Todos va sorgir d'una demanda social, per part de les famílies i de les persones que pateixen algun tipus de discapacitat, ja sigui física o psíquica. És així com es constituí aquesta entitat, amb la idea de «promoure l'autonomia i la independència de les persones amb diversitat funcional i fomentar la inclusió social», explica una de les seves responsables, Silvia Fiol.

Des de l'associació s'organitzen diferents tipus d'iniciatives, com ara de kayak i vela a la badia de Fornells a través de les Estacions Nàutiques de Menorca, o de submarinisme. També es preparen excursions, com les organitzades al Barranc d'Algendar, al Camí Reial de Ferreries, o als Vergers de Sant Joan; programes d'activitats aquàtiques individualitzades, teràpies assistides amb cavalls o sessions de dansoteràpia, entre d'altres.

Les iniciatives compten amb l'estaló dels voluntaris de l'entitat, així com de familiars i amics dels usuaris. Entre tots, i comptant amb cadires i materials adaptats, aconsegueixen que Menorca esdevingui accessible per a tots. Perquè tothom pugui gaudir dels paisatges i de les possibilitats que ofereix l'Illa. L'objectiu és, principalment, el d'esfondrar barreres perquè Menorca sigui realment un territori de tots i per a tots.