N'hi ha de molts bons. A Menorca hi ha una gran quantitat d'espècies, entre les quals hi destaquen una vintena que són considerades com a molt bones gastronòmicament - Javier Coll

TW
0

Quants tipus de bolets hi ha a Menorca? Quants són comestibles? Hi ha espècies tòxiques i mortals a l'Illa? Aquestes són algunes de les preguntes que es responen a l'exposició que el GOB té oberta al seu local de Maó, el Molí del Rei. Una mostra per la que hi han passat diversos grups escolars, així com també el públic en general, i que encara es pot visitar durant les properes setmanes.

En aquesta exposició s'hi responen preguntes i s'expliquen qüestions sobre el món dels bolets. Així, els que la visitin podran saber, per exemple, que a Menorca hi ha fins a 500 espècies de bolets, i que d'aquestes, fins a 150 són comestibles, sent 20 d'elles considerades com a molt bones gastronòmicament, i 15 més que són bones.

Igualment, també es destaca que a l'Illa hi ha uns 60 bolets tòxics, dels quals 8 són mortals.

La funció al bosc

Però la mostra no només parla de gastronomia, sinó que fa una aproximació al per què de la seva existència als boscos, i s'expliquen les parts del bolet. Així, a través dels panells informatius s'exposa la funció ecològica dels fongs, que ajuden a la descomposició de matèries orgàniques, com ara llenyes mortes, perquè la seva desintegració sigui més ràpida, i fent accessibles els nutrients a les plantes.

Per als tallers per a escolars el GOB compta amb el suport de Sa Nostra. Així, a l'espai expositiu s'hi ha creat un ambient de tardor, perquè els estudiants més petits puguin comprendre millor les explicacions, que són sobre les qüestions més bàsiques. Això, combinat amb maquetes i diferents jocs, s'explica la importància dels fongs.

Mentre, per als alumnes més grans i pel públic en general s'ofereixen continguts per aprofundir més sobre els bolets.

Aquesta exposició encara es podrà visitar uns dies més.