El concert, que és d’entrada gratuïta, serà demà a les 20.30 hores

TW
0

El Cant de la Sibil·la i l'Oratori de Nadal sonaran demà a l'Església de Santa Maria de Maó, amb la participació de diversos solistes i la Coral de Sant Antoni, i acompanyats a l'orgue per Jordi Figueras. Serà a les 20.30 hores.

Quan només falta un dia per aquesta cita a Santa Maria, s'acceleren els assajos perquè demà torni sonar aquest cant centenari de la Sibil·la, que arribarà novament de la mà de la soprano Maria Camps, juntament amb els membres de la Coral de Sant Antoni, dirigida per Merxe Orfila. Igualment es comptarà amb diversos solistes més, com són les mezzosopranos Eulàlia Salbanyà i Maria Àngels Bagur, el baríton Tomeu Bibiloni, i el tenor Gerard Abril, en substitució de Joan Carles Falcón, que finalment no podrà viatjar des de Munich per una inoportuna malaltia.

Així ho explicà ahir la directora del cor, qui apuntà que s'interpretarà la versió coral d'Antoni Riera, amb «el cor a 'cappella' per als interludis». D'aquesta manera, es torna a optar per la fórmula de l'any passat, prescindint de l'orgue.

Obrirà la vetllada el Cant de la Sibil·la, amb Maria Camps i la Coral de Sant Antoni, amb el text literari de l'obra menorquina manuscrita del segle XVIII "Representació de la Nativitat del Fill de Déu en el Portal de Betlem". El concert seguirà amb dues àries, «Bereite dich Zion» de l'Oratori de Nadal de Bach, que interpretarà Eulàlia Salbanyà, i «La nit de Nadal» de De Grignon, a càrrec de Tomeu Bibiloni. En aquesta primera part s'ha suprimit l'ària «Comfort ye» del Messies de Haendel que havia de cantar Falcón.

L'Oratori de Nadal que s'interpretarà és el de Camille Saint-Saëns, en el que hi ha passatges tant de l'Antic com del Nou Testament, i que té deu parts. Així, el preludi anirà a càrrec de l'orguenista, i el tancament serà interpretat per la coral, a mode d'himne per alabar la presència de Déu i la seva creació. Entremig, hi haurà duos de soprano i baríton, trios de soprano, mezzo i baríton, quartets de soprano, mezzo, contralt i baríton, i també un quintet amb cor abans de donar pas a la interpretació final de la Coral de Sant Antoni.

Aquesta actuació arriba amb unes darreres hores frenètiques quant a assajos. I és que els solistes no es van poder trobar fins ahir, pel que tindran poques hores per preparar l'actuació. Tot i així, Maria Camps explicà que tots són coneixedors d'aquestes peces. Així i tot, la malaltia de Falcón, comunicada ahir mateix, ha obligat a cercar ràpidament un substitut, un tenor que també conegués el repertori. El maonès resident a Palma, Gerard Abril, ha acceptat la proposta i ja és a Menorca per preparar aquest concert que Camps defineix com «molt melòdic i molt romàntic».