Familiars, amics i veïns d’Antoni Camps van assistir a l’acte celebrat a l’Ajuntament, per presentar el llibre que ha fet realitat la néta d’aquest il·lustre ferrerienc, a partir de la transcripció de 50 anys d’anotacions - Paco Sturla

TW
0

Ferreries ha retut un homenatge a la figura d'Antoni Camps Fullana, amb la publicació del llibre «Historia de Ferrerías. Dietari de 1946 a 1955», de la periodista Sònia Marquès Camps, néta de l'homenatjat.

Dissabte es presentà aquest llibre a l'Ajuntament ferrerienc, en un acte que va reunir un nombrós públic, i per al que es va comptar amb la presència de l'autora, així com dels seus familiars i amics.

Aquest llibre és fruit de «l'impuls editorial i la financiació de l'Ajuntament de Ferreries», però, sobretot, per la tasca de la néta de Camps Fullana, Sònia Marquès Camps, qui ha transcrit 50 anys d'escrits del seu avi. Un «tresor de la memòria popular», segons afirmà el periodista, Josep Pons Fraga, qui va ser l'encarregat de presentar l'acte. «Avui Ferreries, a través del seu Ajuntament i gràcies a la gegantina tasca duita a terme per Sonia Marquès Camps, ens reconcilia amb Antoni Camps Fullana, retroba la seva història; que són històries de tot aquest poble; recupera i reviu esdeveniments vivències que formen part del patrimoni col.lectiu», digué Fraga.


El cronista

En la seva intervenció, el periodista recordà aquell «sabater de banqueta, pare de set fills», que «també era botiguer» i que, com a «bon jugador de futbol i músic», fou «president del Ferreries i també director de la Banda de Música» de la localitat.

Un home molt emprenedor que, a més, «és avui recordat i ben present pel fet d'haver estat el primer cronista i també el primer periodista de Ferreries». De fet, Antoni Guasch Bosch ja el definí com a «músic i historiador local, gran recopilador de mots i esdeveniments de la petita i la gran història de Ferreries».

Així mateix, durant l'acte es reivindicà que «després d'aquest primer volum, un dietari que abasta de 1946 a 1955, vinguin els altres toms que donin continuïtat i sentit a la història que Antoni Camps Fullana va escriure, perquè estigui a l'abast de tots».

El músic Bep Camps, un dels fills del primer periodista de Ferreries, arrodoní l'acte interpretant una cançó ben especial, dedicada a la figura del seu pare.