Contreras, Reynés i Mus presentaren el programa. - Gemma Andreu

TW
0

Seguint la línia iniciada l'any passat, l'Ajuntament de Maó ha preparat un programa d'actes més ampli per donar més rellevància a la Diada de Menorca. Això és, recuperant la fira medieval que ja es va fer en l'anterior edició, i diversos esdeveniments que han de servir per dinamitzar la ciutat tot aprofitant la celebració. Així ho van expressar ahir la batlessa de Maó, Àgueda Reynés, i les regidores de Cultura i Comerç, Elisa Mus i Vanessa Contreras.

Reynés exposà que la majoria de les propostes tindran lloc «la setmana abans de Sant Antoni, per no solapar-les amb les activitats que es fan a altres municipis», i destacà les tres vessants, «cultural, popular i institucional» del programa.

Tot i que la principal novetat d'enguany és la representació teatral de «La conquesta de Menorca», a Maó s'han preparat diverses propostes més, començant per Maó Medieval, una fira organitzada per la mateixa empresa valenciana que ho va fer l'any passat, Balconet Medieval. Un esdeveniment que s'inaugurarà dia 16, a les 17 hores, que s'allargarà fins dia 19, i que inclou una reconstrucció històrica de l'arribada d'Alfons III, el mercat medieval, i una desfilada.

A més, hi haurà exhibicions de vol de falcó, d'oficis antics, de tir amb arc, de personatges medievals, combats de l'època i mostres de música medieval.

Demà passat, dissabte, a les 11 hores, hi haurà un passacarrers amb les colles de geganters de Maó i Llucmaçanes i la Banda de Música de Maó. Mitja hora més tard, a la plaça Conquesta es farà l'acte institucional, amb l'ofrena floral al monument d'Alfons III, després del qual els geganters, la banda i actors de l'Orfeó Maonès escenificaran la conquesta de Menorca.

Ja dia 15, a la biblioteca pública hi haurà contes per a infants de 0 a 3 anys, i a les 20 hores, a la sala del Claustre s'obrirà l'exposició del concurs de pintura i escultura Ciutat de Maó.

L'endemà, a les 18 hores, al Claustre del Carme es farà una vetlla de Sant Antoni amb torrada de sobrassada i botifarró, i dia 17, a les 12.30 hores, hi haurà la tradicional benedicció d'animals a ses Moreres, i a les 18 hores, el ple extraordinari del Consell al Teatre Principal, que es completarà amb el concert de la Banda de Música de Ciutadella.

A més de la fira i els esdeveniments paral·lels, dia 18 hi haurà teatre per a infants. Serà a l'Ajuntament, a les 18 hores.