Francesc Carreras ja va fer la ruta de les set portes l’any passat, per explicar el passat medieval de Maó

TW
0

Aquest proper cap de setmana, l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Maó posa en marxa el projecte «Els quatre passeigs per Maó», a través del qual, cada diumenge de febrer i el primer de març, s'organitzaran rutes literàries de la mà de l'Associació Illetra, per conèixer la ciutat «des d'altres punts de vista».

Així ho explicà ahir la regidora de Cultura, Elisa Mus, acompanyada per la batlesa, Àgueda Reynés, i les responsables de l'Associació Illetra, Ana Tudurí i Lara Juanola, que impulsen la proposta.

La iniciativa sorgeix després de l'èxit d'experiències anteriors com la «Ruta dels Nikolaidis» o «La Maó de les set portes», que van obtenir una gran resposta del públic. És així com cada diumenge, a partir de les 11 del matí i durant dues hores, s'oferiran quatre visites temàtiques. Seran «Maó i la literatura del segle XVIII», «Maó des del terrat», «Una volta pel port de Maó des dels miradors» i, novament, «La Maó de les 7 portes».

Com explicà Lara Juanola, les tres primeres són «rutes literàries, tocant temes històrics, socials i culturals», per conèixer Maó una mica més. Mentre, la quarta, que anirà a càrrec de Francesc Carreras, farà un recorregut per conèixer el passat medieval de la ciutat, amb la seva murada i les seves portes.

Les quatre rutes són gratuïtes, però requereixen d'inscripció prèvia ja que el nombre d'assistents es limita a 25. Després, si la demanda es superior, es plantejaran noves convocatòries. Per inscriure's, els interessats s'han d'adreçar a l'àrea de Cultura, en persona, per telèfon (971.35.32.80) o per correu (cultura@ajmao.org).


Dissabtes infantils

Per altra banda, els dissabtes 8, 15 i 22 de febrer, a la Sala de Sa Nostra de Maó hi haurà conta contes infantils, sempre a les 18 hores. Unes propostes teatralitzades, pensades per als més petits.