TW
2

El fet que el dia de Sant Jordi caigui en dimecres ha fet que la meitat dels pobles de Menorca hagin avançat les seves respectives fires del llibre al cap de setmana anterior, mentre que la resta de municipis les celebraran entre dimecres, dia 23, o el cap de setmana següent.

És així com ahir, els llibres van sortir als carrers de Sant Lluís, es Mercadal, Alaior i Maó, en unes fires en què van participar tant llibreries amb una gran varietat d'obres, com també algunes floristeries, tot seguint la tradició de regalar una rosa per Sant Jordi.

A Alaior la Plaça des Ramal va acollir l'esdeveniment, amb diferents expositors per als quals van passar molts veïns, per mirar de trobar o bé aquell llibre que estaven cercant, o bé qualque novetat editorial que llegir. Una fira que va estar acompanyada de l'exposició de frases cèlebres i pensaments, recollides pels alumnes de les escoles i de les entitats culturals del poble, així com també per diversos tallers a càrrec d'Entremans. Van ser el de ceràmica i escriptura amb ploma. Ja el migdia, a la mateixa Plaça des Ramal va actuar la Gwent Touring Band, que posava el toc musical al matinal de llibres.

Per la seva banda, a Sant Lluís, la fira es va instal·lar a l'aparcament del col·legi nou. Allà es van citar les paradetes de llibres i també d'alguna floristeria amb les típiques roses vermelles, que compartiren espai amb aquesta mena de ciutat infantil de Micromón, una activitat que va atreure molts fillets amb els seus pares.

També as Mercadal els llibres van prendre el protagonisme al bell mig del poble. Al Carrer Major es van exposar diversos expositors per a la venta de llibres i roses. Va ser una fira que va atreure l'interès dels lectors, que van poder veure una gran varietat de llibres.

En darrer terme, a Maó, com de costum, la fira del llibre es va ubicar entre la Plaça Constitució i els carrers Nou i s'Arravaleta. En total hi van prendre part prop d'una desena de llibreters i quatre floristeries, a més d'una vintena d'entitats socioculturals que va completar una extensa fira, per la qual, sobretot a darrera hora del matí i del capvespre, va passar un nombrós públic.


Novetats editorials

Aquest Sant Jordi ha arribat amb nombroses novetats en el sector editorial, que sempre aprofita aquesta data per publicar nous llibres. És així com es poden trobar obres que han guanyat premis com el Ramon Llull d'Editorial Planeta, «Per un sac d'ossos» de Lluís-Anton Baulenas; el Sant Jordi d'Editorial Proa, «La Ciutat Invisible», d'Emili Rosales; o el Josep Pla d'Editorial Destino, «La pell i la princesa», de Sebastià Alzamora, a més de molts altres llibres.

Però la fira del llibre a Maó no s'acaba amb l'exposició d'ahir, sinó que continuarà dimecres, tot aprofitant que hi ha vacances escolars. Així, hi haurà activitats com el concert de la Gwent Touring Band o la marató de lectura.