Foto del grup que el 1992 va participar a la desfilada amb un tren «AVEriado» | Llargandaix

TW
0

El Grup des Llargandaix, avui pràcticament dissolt, va sorgir el 1984 a Alaior, després que uns joves, encapçalats per Pau Sintes, es plantegessin participar a la desfilada de carrosses de les festes de Sant Llorenç. I així ho van fer, estrenant-se amb una comparsa titulada «Construccions Tutankamon», que seria la primera de les moltes propostes que anirien presentant els anys posteriors. Ara, quan es compleixen trenta anys d'aquella primera participació, es preparen diferents esdeveniments per celebrar l'efemèride.

No seria estrany que el Grup des Llargandaix prengués força coincidint amb el seu aniversari, ja que les diferents propostes que s'estan preparant, segur que duran bons records que més d'un voldrà recuperar.

I és que aquest grup, que avui en dia encara fa alguna trobada, està treballant en l'edició d'un llibre sobre la seva història. Segons Pau Sintes, serà amb un recull de fotografies per recordar tota l'activitat i el bon ambient que va generar aquell col·lectiu.

Uns records que arribaran també de la mà d'un DVD, amb fotografies i també amb vídeos que s'han pogut recuperar i que són testimoni de la diversió que van generar sempre a Alaior. Un material audiovisual que s'ha aconseguit gràcies a l'estaló de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca, i també per part de particulars que tenien documents gràfics i que els han aportat.

Igualment, tot aquest material es podrà veure en una exposició que serà visitable entre el 4 i el 27 de juliol, a l'església de Gràcia d'Alaior. Una mostra que permetrà recordar i reviure aquests trenta anys carregats d'anècdotes, experiències i carrosses, viscudes per més de 250 persones que van passar pel grup al llarg de tot aquest període.