Les jornades es van presentar a Ca n’Àngel, amb la presència d’alguns dels restauradors | Josep Bagur Gomila

TW
0

Fins a trenta establiments participaran, des de dijous a diumenge, a la segona edició de les Jornades Gastronòmiques als Restaurants des Mercadal, Fornells i Zones Turístiques, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament mercadalenc amb l'objectiu de dinamitzar el sector gastronòmic i promocionar els productes de Menorca i des Mercadal.

Les Jornades Gastronòmiques es faran a restaurants des Mercadal, Fornells, Platges de Fornells, Ses Salines, Son Parc, Macaret, Coves Noves i Arenal d'en Castell, que oferiran menús amb tres primers plats, tres segons i tres postres, i a un preu de 15 euros. A més, el batle del municipi, Francesc Ametller, explicà que, seguint amb l'experiència de l'any passat en què es promocionaren cinc marques formatgeres des Mercadal, en col·laboració amb tres carnisseries s'han repartit 131 quilos de sobrassada que es serviran a mode d'entrant, amb propostes particulars. La sobrassada l'aporta per l'Ajuntament.


Migdies i vespres

Una de les novetats d'enguany és que les jornades s'estenen també als sopars, de manera que la proposta ha de servir per dinamitzar el municipi no només durant el dia, sinó també durant la nit. «Ara, quan encara esteim en temporada baixa-mitja, ha d'ajudar a revitalitzar el sector serveis, perquè és clau per Es Mercadal», un municipi amb tantes zones turístiques. «Volem convidar a tots els menorquins a què venguin a gaudir de la restauració del nostre municipi, què és de gran qualitat, com bé saben els que ho coneixen». L'Ajuntament valora també «la bona predisposició» dels restauradors, així com de «les carnisseries, que aporten la sobrassada, fent un preu especial».

Per altra banda, de forma coordinada amb tots els restaurants, l'Ajuntament ha creat un correu electrònic (jornadesgastronomiques @gmail.com), en el que s'hi poden fer arribar tot tipus de queixes, suggeriments o qualsevol inquietud en relació a les jornades, per tal de poder millorar així el certamen de cara a properes edicions.