Joan Gener està satisfet pel triomf d’en «Delfín», un colom que retorna a Ciutadella un títol que feia anys que no arribava a ponent. | Javier Coll

TW
1

Nom «Delfín», té tres anys, i amb el seu plomatge, però sobretot, amb el seu saber fer, ha aconseguit alçar-se com el nou campió de Menorca del Trofeu Lucky Luke Olimpic Esport, una modalitat en què s'avalua la capacitat d'atracció i aparelladora del colom.

L'amo d'en «Delfín» és Joan Gener, un dels quatre membres de la Penya los de Ponent, de Ciutadella, que acaba de participar en aquesta competició d'abast insular celebrada a Sant Climent, en què s'hi van reunir uns vuitanta exemplars de Ferreries, Sant Lluís, Maó i Ciutadella.

A l'hora d'escollir el 'gavatxo' guanyador, el jurat va valorar que és «un colom tranquil, que li agrada estar a prop de la femella», com demostrà durant la seva participació, en què va ser el que millor va exhibir els seus dots conqueridors, duent-se la coloma al seu niu. A més, també es va tenir en compte que el colomí «és nascut i ensinistrat a Menorca», donant així preferència als animals treballats aquí front als que s'adquireixen a altres indrets.

Quant als colors que decoren les plomes, és pintura que s'empra per embellir el colom, i també per crear marques diferencials. Així, cada criador pinta d'un color diferent la part de baix de les ales, perquè quan voli, sigui més fàcil identificar cada exemplar des de terra.

Durant el Campionat de Menorca, «Delfín» va demostrar les seves aptituds a l'hora d'atreure les femelles, sent el 'gavatxo' més ràpid i més constant. En definitiva, el més Don Joan de tots.