Els membres de la Junta de Caixers, ahir durant la reunió celebrada a Cas Baró | Kika Triay

TW
2


Falta ja molt poc perquè diumenge es senti per primera vegada la música del tambor i el fabiol, i que les festes de Sant Joan arranquin amb la celebració del Dia des Be. I com és protocolari, el caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, va citar ahir a la casa noble de Cas Baró a tots els que formaran part de la qualcada. Finalment estarà formada per 187 cavallers, després de dues baixes de darrera hora i serà una de les més nombroses dels darrers anys. Quant al nombre de cavalls, està prevista la participació de 264 cavalls.

Borja Morgades va comentar que la trobada a la casa senyorial va ser «una reunió distesa i agradable», sense grans novetats sobre la forma de seguir els protocols. Les orientacions del caixers senyor van estar encaminades a «continuar» com els darrers anys, donant especial importància al compliment del horaris i a la unitat de la qualcada. Durant prop de tres quarts d'hora, els que seran protagonistes de les festes ven expressar les seves impressions sobre com es desenvolupa la festa. Després el caixer senyor va convidar a tots els assistents a un aperitiu i un refrigeri.

Noticias relacionadas

Sobre la seva estrena com a caixer senyor, Borja Morgades confessava ahir que així com s'atraquen els dies «estan creixents els nirvis», tot i que comenta que té moltes ganes de què tot comenci, ja que porta mesos pareparant-se per una cita tan important com la de ser caixer senyor de Sant Joan. Sobretot ha entrenat colcant a cavall.

En relació al Diumenge des Be, s'ha concretat que la Comitiva realitzarà 113 visites i dos tocs de dol, segons va informar ahir el fabioler, Sebastià Salort.