Hi participen Rafel Jofre, Tanus, Zaca, Cristina Cardona, Enric Gol, Pere Pons, José Cáceres, Kenjiro i Jasimo, Pau Sintes, Llorenç Pons, Zulema Bagur (a la imatge) ,Tomeu Sánchez i Marc Jesús | Gemma Andreu

TW
1

El Vaca Street Art dóna aquest estiu un aire més fresc i artístic als carrers d'Alaior, on s'han col·locat una dotzena de vaques pintades per diferents artistes no només de la localitat, sinó també d'altres municipis, amb la intenció de proporcionar diferents estils a la iniciativa. A més, una tretzena vaca s'ha instal·lat a l'Aeroport, per convidar els visitants a passar per Alaior.

Però aquest projecte no ha ha estat feina d'un dia. De fet, la proposta d'aplicar aquesta idea a Alaior es va plantejar l'any passat, i es va haver de treballar per cercar un fabricant que pogués proporcionar les vaques. Finalment, es va poder fer l'encàrrec a una empresa de l'Europa de l'est, i en només tres setmanes van arribar a Menorca. Eren dotze vaques, més una que va afegir el fabricant sense cost afegit.

Després de recórrer 2.500 kilòmetres per carretera fins a Barcelona, l'empresa alaiorenca Mascaró Morera va finalitzar el trajecte fins a Menorca. Mentre, la batlessa Misericordia Sugrañes es va encarregar de contactar amb els artistes perquè col·laboressin de manera altruista.

Des del Consistori afirmen que tot i que hagués agradat poder convidar més pintors, només hi havia possibilitat de convidar-ne un nombre reduït. Així, es va optar per incloure una representació del poble, amb artistes emergents inclosos, i també pintors d'altres pobles. Va ser així com es van implicar en el projecte Cristina Cardona, Enric Gol, Tanus, José Cáceres, Pere Pons, Kenjiro i Jasimo, Zaca, Rafel Jofre, Tomeu Sánchez, Zulema Bagur, Llorenç Pons, Pau Sintes i Marc Jesús.