Borja Morgades de Olivar baixà el matí as Pla de Sant Joan amb aquest somriure, ben escoltat per Sa Capellana, Bosco Faner. Poc s’imaginava llavors el que acabaria passant als Jocs d’aquell mateix vespre | Josep Bagur Gomila

TW
23

L'accident que forçà la suspensió dels Jocs des Pla ha marcat el primer any de Borja Morgades de Olivar (Barcelona, 1975) com a caixer senyor de les festes de Sant Joan. Però també el retard acumulat per la qualcada ha donat molt que parlar a Ciutadella. Satisfet per l'experiència, però amb el mal gust de boca de la jornada final, el primer noble de Cas Baró que presideix Sant Joan en els darrers 40 anys fa balanç de la seva actuació i del present i futur de la festa.

— Per una banda, les festes han anat molt bé. Ha estat una experiència fantàstica i inoblidable a nivell personal. Però, per l'altra, les incidències as Pla ho han deslluït tot una mica. Així que la felicitat no pot ser plena.

Noticias relacionadas

Per què va decidir suspendre els Jocs?
-Tot d'una els vam aturar perquè esperàvem l'arribada d'una ambulància d'assistència. Mentre no fos as Pla per atendre als ferits, no podíem seguir amb les corregudes. Tengui en compte que vam viure un moment crític en què semblava que l'estat dels ferits seria encara més greu, i això va preocupar molt als cavallers que, segons em van transmetre els caixers pagesos, no es veien amb forces de tornar a córrer. Així que vam mantenir una primera reunió a l'hort amb el batle, i amb els pagesos, per tal de tractar el tema. I sí, és cert que jo tenia la darrera paraula, però no podia obligar-los a córrer en aquelles circumstàncies.


[Lea la entrevista completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]