Josep Bagur, Mercè Pons, Misericordia Sugrañes, Josep Pons Fraga, Mariano Yepes i Dani Triay presentaren anit la revista de Sant Llorenç davant un nombrós públic | Josep Bagur Gomila

TW
1

Alaior ja batega festa. La celebració patronal de Sant Llorenç és ja a dues passes. Els sentiments davant aquesta efemèride s'enlairen amb només agafar un exemplar i fullejar-lo. La sala de plens de l'Ajuntament d'Alaior va acollir ahir la presentació de la revista de Sant Llorenç del diari MENORCA. L'exemplar, de 60 pàgines a color, es pot adquirir a partir d'avui a les llibreries i a l'Ajuntament (2,5 euros). A més, els subscriptors la rebran de franc amb «Es Diari».

El recull, coordinat per la periodista Mercê Pons i que ha rebut la col·laboració d'historiadors, fotògrafs i periodistes del poble, inclou enguany una novetat. A la part superior de les pàgines es reprodueixen una sèrie d'elements. Són algunes de les eines que s'exposen a la mostra «Eines i Feines del Camp». A més, la revista fa una explicació de les vivències i records de cadascun dels membres de la Junta de Caixers que, enguany tanca bienni.

La portada és obra de Dani Triay, un talentós xilografista que va aprendre aquesta tècnica que tan l'ha captivat, a Alaior, en concret, al taller de gravat Xalubinia. I és que Triay hi ha posat el cor a la revista.

També inclou una entrevista a l'encarregat de donar el tret de sortida a la celebració. Osvaldo Correche desvela el goig que sent d'encetar l'esperit festiu.

Alaior viu un any marcat pels aniversaris i així ho ha recollit la revista. Els gegants, el Festival de la Cançó, la iniciativa Retrats de Lô, el grup des Llargandaix i l'empresa de serveis logístics Mascaró Morera estan d'enhorabona.

El fotògraf Tiago Reurer meravella de nou amb un reportatge fotogràfic que parla d'una illa per a cinc continents.

La batllessa, Misericordia Sugrañes, va assenyalar que la revista és una porta oberta a les festes. I l'editor «des Diari», Josep Pons Fraga, va narrar una particular història del Llargandaix. I és que enllaçà la llegenda amb el llamp de Santa Eulàlia i les gestes del rei Jaume II, entre altres personatges.


Joan Puig il·lustra la portada del programa

L'Ajuntament d'Alaior va lliurar a Joan Puig Bagur el premi de 600 euros per haver guanyat el concurs per il·lustrar la portada del programa de festes. El fabioler i la silueta de l'església de Santa Eulàlia formen el conjunt guanyador. El concurs, que per primera vegada permetia presentar tant fotografia, pintura com muntatge, ha rebut una dotzena d'obres. Es va fallar dia 30 de juny.