Inclou el santoral, l’horòscop, consells de sembra i receptes de cuina

TW
6

Quan s'acaba un any i és a punt de començar un altre és el moment de renovar calendaris i agendes per a organitzar-se millor els propers 365 dies. Amb aquest objectiu, «Es Diari» ha editat per primera vegada un calendari-parenòstic per al 2015.

A la publicació, amb continguts específics sobre Menorca, es pot trobar un calendari mensual en què es relacionen tots els sants de cada dia i també les hores de sortida i posta tant del Sol com de la Lluna, de gran interès per als cicles agraris.

De cada mes, es donen consells per a la sembra i recol·lecció de plantes i verdures, a tenir en compte tant a l'hort com al jardí, i també les previsions de l'horòscop.

Els aficionats a la cuina trobaran la recepta d'un plat destacat de cada mes, gràcies a la col·laboració de l'Associació Fra Roger. Per exemple, per al proper mes de gener, es proposa cuinar un saborós arròs de la terra.

El calendari inclou també una planta medicinal destacada per a cadascun dels dotze mesos de l'any, una secció en què ha participat l'expert Marc Moll. A més d'algunes notes geogràfiques i històriques sobre Menorca, s'hi poden llegir altres informacions sobre costums de l'Illa, com ara la festivitat de Sant Antoni, les festes pageses i balls tradicionals, amb la col·laboració del Consell.

La publicació ja es pot trobar a totes les llibreries de l'Illa a un preu de venda de 2,50 euros. Una edició que tot aquell qui estima els costums menorquins ha de tenir.