Els estudiants menorquins i catalans visitaran avui la Mola i el port de Maó | Gemma Andreu

TW
0

Una cinquantena d'alumnes dels instituts Josep Maria Quadrado, de Ciutadella, i de Santa Coloma de Farners, de la localitat homònima catalana, roden tota aquesta setmana pels camins de Menorca, en el marc de la segona trobada de l'intercanvi educatiu que mantenen des de fa diversos anys els dos centres de Secundària.

L'intercanvi va començar el mes de març, amb la visita dels estudiants menorquins a Catalunya, i es completa ara amb l'estada a Menorca dels alumnes catalans.

Els joves de Santa Coloma de Farners van arribar dissabte, i després d'un cap de setmana de presentacions i d'estada amb les famílies menorquines, han iniciat ja les rutes cicloturístiques acompanyats pels seus corresponsals ciutadellencs.


Etapes

Dilluns es va fer la primera ruta per la costa sud de Ciutadella, visitant platges com Cala en Turqueta, Es Talaier o Son Saura, on van treballar temes com els dels sistemes dunars o la posidònia, coneixent recintes arqueològics com Son Catlar, entorns com la Cova des Pardals, o explotacions ramaderes com Santa Rosa, on comprovaren el dia a dia de l'activitat agrícola i ramadera.

Dimarts va començar una etapa de dos dies, recorrent zones com les d'Addaia, Mongofre Favàritx o l'Albufera des Grau, i treballant la geologia i el clima de Menorca, el llegat de Fernando Rubió i els formatges de Son Tema, en un dia que acabà a Son Putxet, on hi feren nit.

Ja ahir, els joves van visitar Talatí de Baix, Llucmaçanes, Sant Lluís, el Castell de Sant Felip, on van conèixer l'antiga fortificació, i també l'entorn de Cala Sant Esteve, abans de tornar cap a Ciutadella en autobús.

L'intercanvi continuarà avui, novament, pel cantó de llevant de l'Illa, visitant el port de Maó i La Mola, i desplaçant-se també a Cala Teulera, on iniciaran una activitat de caiac pel port maonès, amb aturada a l'Illa del Rei i el cementiri anglès.

Demà es farà la darrera etapa, per la zona nord de Ciutadella, visitant Algaiarens, el Pilar o el Pla de Mar, i poblats com el de Torrellafuda, tot treballant temes com la contaminació de la mar.

Des de l'institut ciutadellenc, Pere Ferrer, afirmava ahir que els primers dies han estat molt favorables pel temps, i que els joves han pogut gaudir a l'hora que han conegut la realitat de Menorca. Tot, gràcies a la col·laboració d'entitats com la Fundació Rubió o La Mola, del Consell i, també, de tot el col·lectiu de pares que dóna suport als joves durant les rutes.