Un dels vídeos realitzats per Bagué, dedicat al Barranc d'Algendar

TW
0

«Menorca, o t'enamora o no t'agrada gens, i a jo em va captivar». Així ho admet Albert Bagué, un català que a principis dels 90 conegué l'Illa, la que s'ha convertit en una de les seves passions juntament amb el món audiovisual. Una conjunció que ha servit per generar un important arxiu de filmacions d'indrets, que Bagué mostra als seus canals de Youtube i de Vimeo i que acumulen milers de visites.

«Jo ja coneixia Menorca, però em vaig enamorar el 1995, quan vaig fer aquí la mili», explica Albert Bagué, qui, com cada any, acaba de passar uns dies a l'Illa acompanyat de la seva parella, Judit Coma.

L'atracció de Bagué per Menorca ha anat en paral·lel a la que té pel món televisiu, afició que l'ha duit a reunir més de 30 hores d'enregistraments, captant una gran diversitat de racons del territori insular. Cada any ha anat gravant a diferents espais, i també fets o actes que han tingut lloc aquí. Així, es poden veure diversos trams del Camí de Cavalls, amb indrets com Cala Mitjana, Macarella, la Cova des Pardals, Son Bou, la zona d'Alfurinet, el Pas d'en Revull o la fortalesa de la Mola. També, com no, les festes patronals dels pobles de Menorca també hi són presents, com per exemple les de Sant Martí, o les de Sant Joan, del 2012. Igualment, també es poden veure balls populars, un vídeo dedicat al grup S'Albaida, la processó del Carme a Maó, o l'acte del tercer centenari de l'Illa del Rei.

Però si hi ha un lloc de l'Illa que agrada a aquest menorquí de Vic és «el barranc d'Algendar, és màgic, m'encanta», afirma, a l'hora que indica que disposa de diverses gravacions sobre aquest paratge fronterer entre Ferreries i Ciutadella.

Actualment, Bagué treballa al Canal Taronja Osona, una televisió local de Vic, i fa ja 25 anys que creà la productora TV Bagué.

Amics

Albert Bagué conserva aquí bons amics. Alguns els va conèixer quan va fer el servei militar. I és que a l'Illa no hi va perdre el temps, ja que prest es va integrar a Tecamesa, la Televisió Menorquina. Allà coincidí amb gent com Biel Fiol, Ricardo Cloquells, Oriol Humet, Toni Mora, Fran Riera o Jaume Fiol. És precisament amb aquest darrer i amb l'espeleòleg José Muñoz que aquest estiu han compartit, Judit i Albert, una interessant visita a la Cova Murada.


Camí de Cavalls. Als canals que Albert Bagué té a Youtube i Vimeo s'hi poden veure belles estampes com les que ofereixen la costa sud o també el Pas d'en Revull, filmat íntegrament en tot el seu recorregut. l FOTOS A.B.