Entre els documents hi ha moltes cartes, per les relacions amb les institucions i amb personatges diversos, com Vives Llull, autor del primer cartell promocional de l’Illa | Javier Coll

TW
0

El ja quasi extingit Foment del Turisme de Menorca ha cedit a l'Institut Menorquí d'Estudis el seu fons documental. Són prop de 10.000 documents, entre actes de l'entitat, materials promocionals, programes turístics, cartes i correspondències (amb les institucions, el govern o les Corts) i tot un seguit de materials més, que conserva aquesta organització independent creada durant la República, el 1932, tot i que abans tingué un precedent, a partir de 1909, lligat a l'Ateneu de Maó.

El proper 31 de desembre, el Foment del Turisme de Menorca quedarà dissolt definitivament. Abans, però, des de la institució s'ha volgut garantir la preservació de tot el seu fons documental, generat a partir de 1932, que serveix per visualitzar com ha estat l'evolució no només del sector turístic, sinó també el de tota la societat menorquina, atenent a la clara influència que ha tingut en el desenvolupament social, econòmic i territorial.

El president i el ja exgerent del Foment del Turisme, Nicolás Bordoy i Emili de Balanzó, van escenificar la cessió documental a l'IME junt amb el seu president, el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, el president del Consell Científic, Jaume Mascaró, i la coordinadora científica de la institució, Josefina Salord, a més de la consellera de Turisme, Maria Sellarès, i Aida Pons, una estudiant d'Història a la Universitat de Barcelona que analitza el material.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]