Antoni Salord mostra una botella de Vermut Negre Binitord, el nou producte de les bodegues ciutadellenques, que s’ha elaborat amb vi negre d’anyades anteriors, macerat amb 25 herbes, espècies i fruites | Gemma Andreu

TW
6

La cultura del vi segueix creixent a Menorca, on de cada vegada hi ha més varietat i millor qualitat de vins. Però no només això, ja que estan apareixent nous productes, com el que acaben de presentar des de les Bodegues Binitord, el primer vermut que s'elabora i es comercialitza a l'Illa.

Així ho afirma Antoni Salord, copropietari de l'empresa que ha elaborat aquest Vermut Negre Binitord, un producte que està tenint «molt bona acceptació, hem tret al mercat 250 litres i ja esteim preparant una segona remesa de 250 litres més», indica satisfet.

El vermut de Binitord està fet amb vi envellit d'anyades anteriors, de Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot i Ull de llebre (tempranillo), que ha macerat un parell de mesos amb 25 tipus d'herbes, espècies i fruites.
El fet d'haver fet el vermut amb vi negre és una altra de les particularitats, ja que «la majoria es fan amb vi blanc, i agafen color per l'envelliment i per productes com el caramel», explica Salord.
està de moda

El gerent de Binitord veu com «fa un temps que el vermut torna a estar de moda», cosa que ha animat les bodegues ciutadellenques a crear el seu propi vi aromatitzat. «A Menorca no hi ha la tradició de fer vermut, però volem fer proves» amb nous productes. De fet, diu Antoni Salord, «també tenim altres projectes en ment, com desenvolupar un vi espumós o un vi dolç, i hem començat a plantar raïm blanc per poder-lo fer d'aquí uns anys».

Actualment, les Bodegues Binitord produeixen els seus vins a partir dels ceps conreats en una superfície d'unes 5 hectàrees.

Els productes es distribueixen, principalment, a Menorca, encara que també s'exporten a fora. «Pensam que el vi d'aquí s'ha de provar aquí, als restaurants», exposa l'empresari, qui afirma que «les existències de vi rosat i vi blanc de 2014 estan esgotades», senyal de la bona acollida que està tenint la seva producció.