A Maó, l’acte es va fer el capvespre, a les escales de les cases consistorials. | Gemma Andreu

TW
2

Instants després de les set del capvespre d'aquest dimecres, a la Plaça de la Constitució de Maó s'ha fet un senzill acte de reivindicació en contra de la violència masclista. Va ser amb la presència de diferents membres de la Corporació municipal, de funcionaris i personal de l'àrea de Serveis Socials, així com de la senadora Juana Francis Pons i de diferents ciutadans que es van sumar a la iniciativa.

L'acte va consistir en l'encesa de 55 espelmes, una per a cada una de les víctimes que hi ha hagut, només en aquest 2015, de les quals, vuit d'elles corresponen a fillets, que també pateixen la violència de gènere.

En aquest cas, aquests vuit casos es van representar amb espelmes diferenciades de la resta, de color groc. Amb les flames enceses, els presents van guardar cinc minuts de silenci en record a les persones que han perdut la vida per aquest motiu, i després, es van col·locar les espelmes a les escales de les cases consistorials. Un edifici, per cert, que lluïa a la seva balconada una pancarta amb el text «Maó diu no a la violència contra les dones».

Aquest era un més dels actes que l'Ajuntament ha programat per aquesta setmana, i que precedeix l'acte central del Consell Municipal d'Igualtat, aquest dissabte, de 10 a 13 hores a Ses Moreres; i el taller que es farà el mateix dia (19 hores) al Casal Jove. A més, diumenge (11.30 hores) hi haurà un espectacle d'ImproXou contra la violència de gènere a la Plaça Reial; i el 3 de desembre, el jutge Fernando Pinto oferirà la xerrada «Violència de gènere: víctimes i justícia», a l'Ajuntament (20.30 hores).
institució insular

Per altra banda, el matí, el vestíbul del Consell va acollir també un acte institucional. Després de fer un minut de silenci, la presidenta Maite Salord, pronuncià unes paraules de condemna contra la violència contra les dones.