Pedro Comas, Josep Pons Fraga, Gerard Villalonga, Joan Quetglas, Margarita Caules, Miquel Mus, Carmen Serra, Francisco Tutzó, Mariano Yepes i Josep Bagur. | Javier Coll

TW
0

La família d'Editorial Menorca  va retre ahir un sentit reconeixement a tres figures que venen acompanyant «Es Diari» durant molts anys i contribuint-hi amb les seves col·laboracions periòdiques. Es tracta de Miquel Mus Reynés, Margarita Caules Ametller i Joan Quetglas Deonato, els quals han rebut el far, el símbol d'aquesta publicació.

L'acte va tenir lloc a les dependències d'«Es Diari» a Maó, on s'hi va reunir bona part del personal de l'empresa, junt amb accionistes i consellers d'Editorial Menorca, amb la seva presidenta, Carme Serra, al capdavant, acompanyant els homenatjats, presents a l'acte juntament amb alguns familiars.

L'editor del mitjà, Josep Pons Fraga, va donar la benvinguda a tothom i va traslladar l'acord del Consell d'Administració de fer un agraïment públic «a tres col·laboradors que, incansables, amb fidelitat i perseverància, han dedicat moltes hores i maldecaps a un diari que s'estimen i consideren una part important de la seva vida».

Així, el periodista feu una semblança de cada un dels homenatjats, destacant els 61, els 38 i els 25 anys que fa que, respectivament, col·laboren amb la publicació Joan Quetglas, Margarita Caules i Miquel Mus.

Tòful Mus va recollir el far de mans del conseller d'Editorial Menorca, Francisco Tutzó, en nom del seu germà Miquel, que no va poder assistir a l'acte per indisposició. Així, de part seva, traslladà unes «paraules de gratitud, la que ell té al Diari Menorca». Un agraïment «per les hores que, en la seva jubilació, ha emprat per recopilar dades i escriure».

L'administrador diocesà de Menorca, Gerard Villalonga, lliurà l'escultura a Margarita Caules, qui a banda de col·laborar amb els seus articles, també va ser comercial d'aquesta casa.

En darrer terme, Carme Serra va entregar el símbol d'«Es Diari» a Joan Quetglas, qui, només en la secció de «Trayectoria vital» va publicar, fins el passat setembre, fins a 343 entrevistes.

L'acte va acabar amb un brindis per a les festes de Nadal amb el desig de què el nou any sigui millor.