TW
5

2 de febrer de 1956. Menorca va viure la primera nevada d'un any excepcional, tan que és recordat des de llavors ençà com "s'any de sa neu". Es compleixen per tant 60 anys d'una nevada intensa i que va deixar coberta de blanc l'illa durant molts dies.

I és que el mes de febrer de 1956 es va caracteritzar per un fred intens, que es va traduir en nevades en tres episodis: dels dies 2 a 4, del 10 a 12 i del 18 a 20 de febrer. Tants dies seguits de neu van deixar les canonades congelades i els sistemes elèctrics fallant, així com afectar el transport marítim i aeri a l'illa.

De fet, el termòmetre va baixar fins als -2,8 graus el 3 de febrer, segons explica el meteoròleg Agustí Jansà al llibrwe "S'Any de sa neu a Menorca", de Toni Seguí. El mateix dia la màxima arribà als 1 graus positius.

Unes temperatures molt diferents a les actuals. Aquest dilluns, 1 de febrer, el mercuri s'ha enfilat fins als 20 graus, registrats as Mercadal, confirmant la tendència càlida d'aquest hivern, considerat com el més calent dels darrers 50 anys.

Les nevades de l'any 1956 van arribar després d'un mes de gener molt càlid. Potser passarà el mateix ara, 60 anys després? De moment, les previsions indiquen el contrari.