Cents de persones estan passant aquests dies per la fira, que obre de nou aquest diumenge, fins a les 14.30 hores | Gemma Andreu

TW
0

Sabates, vestits, jerseis o roba interior. I tot, a bon preu. Aquesta és la proposta que fa aquests dies l'Associació de Comerciants d'Alaior, a través d'una nova edició del Mercat d'Estocs i Tapes, una iniciativa en la que hi participen fins a vint-i-un comerços de la localitat, que ofereixen una gran diversitat de productes a preus rebaixats.

La fira, que va començar divendres capvespre, va viure aquest dissabte una segona jornada ben animada. Les portes del pavelló esportiu annex a l'institut Josep Miquel Guàrdia es van obrir a les 10 del matí, i des d'aquell moment, l'afluència de públic va ser constant, amb puntes més importants en diferents moments.

Entre l'oferta disponible hi ha especialment productes de roba i calçat, encara que també n'hi ha d'altres, com ara de papereria i llibreria, materials esportius, objectes per a les mascotes de la mà de la Protectora d'Animals, o també joies i rellotges.


Preus ajustats

La varietat de productes és bastant ampla. S'hi poden trobar sabates per adult per 15 euros i per fillet des de 5 euros, camisetes a 3 euros, peces de roba interior per 1,5 euros, jerseis a 15 euros o jaquetes per senyor i senyora per 25 euros, entre moltes altres coses.

A més, la fira compta amb paradetes gastronòmiques, amb la participació de diversos bars que ofereixen tapes, cocs o begudes, i també alguna pastisseria, amb un variat assortiment de productes, des de merengues a pastissos per a tots els gustos, passant per les típiques pastes menorquines.

El capvespre, des de l'Associació de Comerciants, David Moll expressava la satisfacció dels comerciants per la bona resposta de públic, especialment el migdia i el fosquet, els moments amb una major afluència. «Cada any és diferent, mai sabem com anirà, i de moment la gent està contenta, tot i ser final de mes», cosa que creava certa incertesa per com podia influir en les vendes. «Tothom està content», reafirmava Moll.

Per altra banda, el Mercat d'Estocs compta amb diverses activitats paral·leles que ajuden a atreure gent fins a les instal·lacions annexes de l'institut. «El contacontes organitzat per l'Ajuntament ha ajudat a dur famílies amb fillets, i també hi ha el boti boti», apunta. Una activitat, aquesta, de la que s'encarreguen alumnes de La Salle i del propi centre de Secundària.

La fira obre també aquest diumenge, encara que només en horari de matí, de 10 a 14.30 hores, amb el contacontes «De quin color és un petó?», amb Fàtima Anglada, a les 11.30 hores.