Els musclos són un dels mol·luscs que més sortida tenen al mercat | Josep Bagur Gomila

TW
0

Dotze espècies per a dotze mariscadors. Curiós però cert. Les dues zones de producció existents a Balears, ambdues ubicades a Menorca, tenen autorització per a la recollida d'una dotzena d'espècies, entre mol·luscs i altres invertebrats marins. I hi feinegen el mateix nombre de professionals.

Les autoritzacions no són noves però la Direcció General de Pesca i Medi Marí ha decidit posar al dia el llistat d'espècies autoritzades. I és que, tal com explica el director insular del ram, Miquel Truyol, la normativa que regula aquesta pràctica professional d'abril de 2015 inclou una relació d'espècies sense entrar en detalls i ho deixa més com un document de referència. D'aquí que el Consell, sempre d'acord amb l'Executiu autonòmic, havia d'autoritzar cadascuna de les peticions que feia el col·lectiu cada temporada. Recorda que hi havia espècies que es trobaven en un buit legal perquè no estaven ni prohibides ni autoritzades damunt normativa i l'administració havia d'anar concedint permisos.

Ara, amb aquesta actualització del llistat ja queden totes contemplades dins normativa per tal de facilitar i agilitzar els processos. Especifica que totes les que s'incorporen es refereixen a les habituals, a les que sempre són autoritzades i no generen dubtes ni problemes. Truyol recorda que els temps canvien i les preferències gastronòmiques també, amb introducció de nous tresors per al paladar. D'aquí que alguns mariscadors sol·liciten altres espècies.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]