Estratègia Alimentària de Menorca

TW

Donar valor als productes agroalimentaris de Menorca i la seva comercialització és una de les millors maneres d'apostar per a l'illa. Aquest és l'objectiu de l'Estratègia Alimentària Sostenible de Menorca, una acció impulsada pel Consell.

El consum de productes locals contribueix a la sostenibilitat de l'illa. Des del punt de vista econòmic, afavoreix l'agricultura i l'economia insular, a través de circuits curts de comercialització.

D'altra banda, també és beneficiós per al medi ambient, ja que permet la reducció de residus i el malbaratament d'aliments, ja que s'aposta per als productes propis en lloc d'importar-los de fora.

Alhora, beneficia als productors locals, que són una peça clau en la conversació d'un dels elements que identifica Menorca: el seu entorn natural.

A més, el consum d'aquests productes fomenta també la nostra salut.

En aquesta estratègia, tots estem implicats: des dels sectors agrari i pesquer, distribuïdors d'aliments, comerços, sector turístic, administracions i entitats, i evidentment, tothom individualment.

El Consell es va adherir al Pacte de Milà, un acord internacional que promou polítiques alimentàries saludables. Després d'una fase de diagnosi, l'Estratègia de Menorca segueix endavant amb diverses accions, entre elles, la realització de guies alimentàries per ajudar a les famílies al consum saludable i de proximitat, i l'estudi dels fluxos dels productes fets a Menorca i la demanda d'aliments des de les administracions públiques.