Vuit de Març és cada dia | Youtube: STEI Intersindical

TW
0

"8 de març és cada dia" és el títol de la cançó amb la qual l'STEI-i commemora enguany el Dia de la Dona, com a alternativa a les habituals manifestacions i actes al carrer, per mantenir viu l'esperit reivindicatiu d'aquesta jornada que clama en contra de les actituds masclistes.

La iniciativa de fer una cançó sorgeix de Menorca, amb la intenció que fos participada per moltes dones i de tot Balears. És així que hi prenen part dinou dones cantants de totes les illes. Les representants menorquines són Joana Pons, Anna Ferrer, Maria Camps, Aurora Brullet, Anna Janer, Annabel Villalonga, Índigo Salvador i Chiara Oliver. Veus a les quals s afegeixen les de Miquela Lladó, Clara Fiol, Montse Llaras, Tiu Herrero, Maria José Cardona, Mary Lambourne, Marga Rotger, Maria Cardona, Marta Elka, Pilar Reiona i Sophie Gresely.

La coordinació del projecte va a càrrec de Figues d'un altre paner, el grup folk feminista menorquí. I una de les seves integrants, Aurora Brullet, s'ha encarregat d'adaptar la lletra, a partir del poema "8 de marzo", de Gioconda Belli, i de la cançó "Com voleu, germans, que canti", amb tonada tradicional eivissenca.

Muntatge

La cançó ha sortit en format de vídeo musical, amb l'aparició de les dinou artistes. De cada una d'elles se n'han fet enregistraments individuals, que posteriorment ha agrupat la realitzadora menorquina Magda Timoner, autora de l'audiovisual.

La producció artística va a càrrec d'Annabel Villalonga, i en l'apartat instrumental participen Figues d'un altre paner i Marta Elka al violí. Les mescles també tenen accent menorquí, són d'Edu Sound.