TW
0

Amb l'inici del curs acadèmic, el "Xoc" torna a sortir al carrer per informar la comunitat educativa

Susana Mora Humbert
Maó
Un any més, estimats lectors, ha tingut lloc l'inici del nou curs escolar i amb ell, com sempre fidel al mateix, torna el Xoc! Comencem així, il·lusionats, una nova etapa que, segons sembla, es presenta prometedora. I es que, tot just fa dues setmanes que van obrir-se les aules i ja comptem amb notícies tan xules com la visita de ses Majestats els Reis d'Espanya als centres Joan Ramis i Ramis i al CP Mare de Déu de Gràcia de Maó i l'entrega de premis a diversos alumnes de l'IES Mª Àngels Cardona de Ciutadella.
Novetats
Aquest any arriba carregat de novetats de la mà de l'aplicació progressiva de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) i del nou equip de Govern. D'aquest mode, tot i que amb un any de retràs, les Balears estrenem en aquest curs els nous currículums, l'ensenyança de l'Educació per a la Ciutadania a segon d'ESO, els Programes de Qualificació Professional que vénen a substituir els Programes de Garantia Social, i el programa de reutilització de llibres de text, que enguany només serà aplicable als alumnes de 1r a 4t de primària. Amb tot això, no podem deixar de fer esment del pla de flexibilització del Batxillerat, que també s'introdueix enguany en el nostre sistema i que contempla la realització d'aquests estudis no obligatoris en tres anys en lloc de dos, brindant a més la possibilitat de que l'alumnat pugui matricular-se només d'aquelles assignatures que hagi suspès el curs anterior, sense necessitat de repetir el curs. I per si tot aquest ventall de novetats us assemblés poc, n'hem de ressenyar una altra, que consisteix en el fet de que al voltant de 104 centres educatius de les illes, impartiran una assignatura en anglès a partir d'aquest curs, proposta que queda dins de la posada en marxa del Pla de Tercera Llengua, pla que preveu a més, que tots els alumnes de cinc anys estudiïn anglès, sense excepció.
Reptes
Pel que fa als reptes que s'han fixat els nostres responsables educatius per aquest nou curs acadèmic, cal destacar-ne dos; el de mantenir el ritme de construcció de nous centres educatius per tal de fer front a la demanda i el d'aplicar mesures que redueixin el fracàs escolar per a la data marcada, és a dir, l'any 2010. Dit això, esperem que l'assignació pressupostària sigui favorable a la persecució d'aquests objectius.
Més dades
Com a dada significativa del curs que entra, hem d'apuntar també que malgrat que les aules de primària i secundària de la nostra illa, comptaran amb 200 nous alumnes respecte del curs anterior -la majoria de procedència forània-, la tendència es constata com a decreixent, doncs fa dos anys, per exemple, es matricularen 300 nous alumnes.
Així doncs, enunciats aquests quatre avanços sobre el que ens depara l'any acadèmic en el que entrem, només ens resta, donar-vos la benvinguda i desitjar-vos el millor per a aquest curs!