TW
0

La XXX Festa de la Societat que celebra anualment el Centre Cultural d'Alaior es va clausurar el passat dissabte amb un acte emotiu i simbòlic, un homenatge pòstum a qui fou president de l'entitat, Sebastià Florit Olives. El teatre del Centre es va omplir de gom a gom per adherir-se a aquesta manifestació d'agraïments i sentiments cap a una persona que destacà dins el poble d'Alaior per la seva tasca activa tant en la vessant política, social, cultural i artística.

El tresorer del Centre Cultural, Joan Pons, va realçar la vida de Sebastià Florit, que sempre va estar dedicada al poble.

A més de ser regidor de Cultura, president de l'APA del Col·legi la Salle, membre de la directiva del Club Deportivo Alaior i president del Centre Cultural, entre altres, també va estar relacionat, i des de ben al·lot, amb el món de la faràndula, actuant dins el quadre de teatre de la Salle. És més, molts el van conèixer com l'àngel Gabriel en la representació de "Els Pastorets". És a partir d'aquesta activitat artística que un grapat d'actors vinculats amb la Salle van voler adherir-se a l'homenatge narrant el seu pas per l'artisteig destacant les frases més cèlebres que passaran a ser part de la història del grup.

Per altra banda, la coral del Centre Cultural va voler recordar a l'homenatjat de la manera que millor ho sap fer, cantant des del sentiment aquelles melodies que més agradaven a Sebastià Florit. Entre elles, van destacar "Amén", "Ave Maria", "Ave Verum", "Signore delle cime", "Pueblito", "Maite" i "Blue Moon", acabant amb "Amigos, siempre amigos" de la sarsuela "Los Gavilanes".

El moment més emotiu fou la imposició de la insígnia d'or i brillants i un pergamí testimoniant l'efemèride, a la vídua, Milagros Florit, qui la va rebre acompanyada de les seves filles, Fanny i Maria Jesús Florit Florit. Amb llàgrimes als ulls i amb l'emoció a flor de pell la família va agrair al Centre Cultural l'acte, marcat pel sentiment i el record. Va destacar alhora les nombroses adhesions que multitud d'entitats del poble van fer arribar a la junta del Centre Cultural per tal de deixar palesa la importància de la figura homenatjada.

Així mateix, la regidora i diputada autonòmica, Misericòrdia Sugrañes, va realçar també la figura fent un incís a "la sort d'haver pogut treballar colze amb colze amb Sebastià".
A més, el batlle Pau Morlà, no dubtà un moment en indicar que "hi ha hagut molts de Sebastiàs, el polític, social, cultural, esportiu i humà" i que sempre ha tingut el recolzament de la seva família qui l'ha acompanyat sempre. Finalment, el conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, va mencionar a Shakespeare amb la cèlebre frase "To be or not to be, this is the question", indicant que una persona pot ser o no ser pot ser, "i en Sebastià va ser". Els polítics van indicar alhora que a la cultura no la fan les organitzacions ni les entitats sinó les persones.

L'acte va acabar amb la col·locació de la fotografia de Sebastià Florit a la galeria de presidents de l'entitat.