Dansa. L’espectacle es va poder veure a la sala Sant Diego. - AG

TW
0

La ballarina, professora i coreògrafa Géliah va presentar l'espectacle "Dansànima" dissabte a la Sala de Cultura Sant Diego d'Alaior, una mostra de dansa oriental protagonitzada per ella mateixa i un conjunt d'alumnes de la seva classe de ball. L'auditori va ser molt nombrós i va demostrar la seva satisfacció i admiració per les belles danses executades i l'acurat vestuari d'estil oriental, atractiu i lluminós.


La riquesa musical i les infinites formes de la música indostànica i d'altres regions asiàtiques, amb la brillant tècnica de Géliah, mostraren una sèrie de conceptes, com pot ser la "dansa del ventre" en què la creativitat i la improvisació de l'executant reflecteixen segles de tradició quasi bé mitològica, amb estreta relació amb la música. La ballarina va ser el vehicle expressiu i original de cada moviment, tots plens d'espiritualitat i il·luminació, creant figures que en si són tot un poema.

Geliah ha creat a Menorca una escola de dansa, on el temps, el ritme i el virtuosisme tècnic són un espectacle atractiu per al públic. La ballarina menorquina va oferir diferents danses amb estils musicals ben variats. Lisa Gerrard, Rosa Zaragoza, "Vas", Hossan Ramzy i fins i tot un tema del compositor i cantautor menorquí Guiem Soldevila foren la base musical de les diverses danses.

Les seves alumnes, a diferents nivells en la seva formació de la dansa oriental, van dur a terme diverses coreografies amb la música de Natasha Atlas, Susheela Raman i "Wesak". Va resultar un espectacle variat, i molt atractiu, ovacionat reiteradament.