TW
0

El passat dia 15, a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament d'Alaior, una jove pintora alaiorenca, Cristina Cardona, es va donar a conèixer amb la seva primera exposició, una mostra en què es manifesta clarament un toc personal i un estil líric, original i propi.

La seva obra es pot situar dintre d'un corrent expressionista, distès i de colors vius i amb una gamma cromàtica intensa. Són quadres que filtren alegria, en ells és figura principal l'ésser humà, sempre en expressió jovial, mostrant el gust per la vida, persones que venen i van, i que són com a veïns o amics que vas tractant. Així les parelles conduint un cotxe, una motocicleta, ballant, xerrant al carrer, amb l'aspecte joiós recorden un poc a Matisse o als "fauvistes" en què els colors vius i naturals són una nota de expressió i harmonia en la imatge del quadre. També presenta un "bodegón" en un estil figuratiu, realista.

Cardona empra la tècnica de aquarel·la i acrílic, encara que també, entre la seva producció es troba un quadre a l'oli i es pot veure alguna còpia com ara de Sorolla o Botero. Es tracta d'un pintora molt jove, que va començar a pintar als tretze anys i que segurament té un camí llarg per a dir moltes coses ja que és una artista amb una ben definida actitud en vers el llenguatge d'avantguarda de la pintura.

El regidor de Cultura, Josep Portella, va destacar el fet de que Cristina Cardona obrís la seva primera exposició a Alaior assenyalant que des que tenia tretze anys sempre ha sentit inclinació per la pintura. I també l'alcalde Pau Morlà, va felicitar la pintora, mostrant satisfacció per haver escollit la Sala Municipal, com a primera exposició.