TW
0

Alaior està de festa i no perquè s'aproximi la celebració del seu patró, Sant Llorenç, sinó perquè des d'avui dissabte i fins demà diumenge la població viurà tota l'emoció i explosió de vitalitat que envolta sempre la Fira del Camp.

No és exagerat dir que es tracta de la fira del camp més important de Balears pel volum ingent d'animals que mou aquest esdeveniment clau en el món de la pagesia i ramaderia d'aquesta Comunitat Autònoma.

Com cada any, la nau municipal del polígon industrial de La Trotxa d'Alaior acull el Concurs Morfològic de Bestiar Boví de Raça Frisona, que enguany, en la seva trigèsima primera edició, compta amb la participació d'un total de 40 ramaderies i 195 animals, dades que superen en dos el nombre de explotacions i en 14 el de vaques respecte l'any passat. La població de Menorca que més caps de bestiar aporta en aquest certamen és Ciutadella, seguida des Mercadal i Ferreries en tercer lloc.

La Fira del Camp consta de tres seccions ben diferenciades: el citat Concurs Morfològic, coordinat per l'Associació Frisona Balear; la mostra de productes de qualitat del camp de Menorca i de la resta d'illes de l'Arxipèlag Balear i una tercera dedicada a la maquinària del camp. En definitiva, el públic assistent tindrà al seu abast tot un ampli ventall de possibilitats per escollir el que vol fer o veure.


El programa

Dissabte 18
10.00 hores. Obertura de la Fira del Camp i inici del XXXI Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó.
10.30 hores. Inaguració de la Fira del Camp a l'estand de l'Ajuntament d'Alaior.
15.30 hores. Continuació del Concurs Morfològic, a la nau municipal.
20.00 hores. Tancament de l'activitat dels expositors.


Diumenge 19
10.00 hores. Obertura de la segona jornada de la Fira.
11.30 hores. Espectacle eqüestre a la zona del solar, a càrrec del Club Quadres Can Siquiat (Alaior).
12.00 hores. Concurs de Futures Promeses, a la nau municipal.
12.30 hores. Desfilada d'honor, a la nau municipal.
12.45 hores. Lliurament de trofeus i cloenda, a la nau muncipal.