Per les improvisades pistes de mini tennis, futbol i per activitats d’habilitats hi van passar fillets, però també adults, que van gaudir d’una estona d’activitat. | Javier Coll

TW
0

Més d'un centenar de persones es van animar ahir a participar en la caminada organitzada pel departament d'Esports del Consell, en el marc del programa Menorca Borina't i aprofitant la celebració, dia 6, del Dia Mundial de l'Activitat Física.

La convocatòria va començar a les 10 a l'Esplanada de Maó, amb unes classes gratuïtes de marxa nòrdica, en les que es van donar les claus i la tècnica d'una disciplina que requereix una certa coordinació.
Mentre, es va fer la primera caminada, de 500 metres, pensada per als més petits i per a la gent gran. Hi van participar usuaris dels geriàtrics de Maó, que es van animar a recórrer la distància, acompanyats dels monitors i cuidadors.

La caminada més llarga va dur els participants des de l'Esplanada cap a la rotonda de La Salle, per iniciar allà el pas per la Via Ronda i tornar al centre pel Camí des Castell. Van ser 4,7 quilòmetres per conscienciar sobre la importància de fer una vida saludable i activa i fent front al sedentarisme, ja que provoquen cada any 5,3 milions de morts al món. I no només per això, sinó perquè com es va recordar als assistents, una persona activa és una persona més feliç.

En la jornada també hi van participar alumnes voluntaris del cicle formatiu de Tècnic en Animació d'Activitats Físiques i l'Esport de l'IES Cap de Llevant, que es van encarregar de dirigir unes activitats esportives paral·leles i pensades per als més petits, mentre els majors feien la caminada. Es van instal·lar tres pistes de mini tennis, unes porteries petites de futbol i també es van fer exercicis d'habilitats.

Així mateix, també hi va haver una animada sessió de zumba, que va arrodonir aquesta jornada esportiva coordinada per Elitechip i en la que també es va comptar amb la presència d'Aspanob, l'Associació de Pares de Fillets amb Càncer, ja que, i no s'ha d'oblidar, l'activitat física ajuda a combatre la malaltia.