Gran animació al replec de Ses Arenes | J. G.

TW
4

Els caps de setmana de finals de maig i principis de juny són per als replecs. I en aquest 2017, tot i que aquestes primeres trobades de cavalls i cavallers s'han fet pregar, ahir se'n va poder viure– i amb molta intensitat– un dels tants, dels més tradicionals. Va ser el que any rere any se celebra a ses Arenes de Dalt, propietat de l'empresari i excaixer casat a les festes de Sant Joan Valeriano Allès. Un replec que un any més, tot i ser el diumenge de Cincogema i molts de ciutadellencs i ciutadellenques eren a fora, va ajuntar uns 52 cavalls i uns quants dels cavallers que els dies 23 i 24 de juny sortiran a la qualcada de Sant Joan. A més, essent ja un dels actes més multitudinaris de la prèvia de les festes de Ciutadella, centenars de persones es van atracar fins a 'can Valeriano' per fer bulla.

Una 'qualcada' ahir, de nou amb fabioler inclòs, Toni Bosch Benejam. Entre bot i bot, els presents van poder degustar alguns dels productes típics de la festa de Ponent: panets, coques i clar, algun pastisset, per endolcir aquest migdia. I, entre i entre, un ginet amb llimonada o un refresc per alleugerar la calor; enguany, unes begudes que com sempre va proporcionar Valeriano Allès però que enguany es pagaven, tot a benefici dels malalts de càncer de Ciutadella (AECC).

Un replec en el qual un any més no va faltar la música tradicional, la que van oferir, com sempre, els Arrels de Sant Joan, amb un repertori ben santjoaner i amb els primers 'jaleos' fent botar ja als cavalls. Va encetar el ball, la dona d'Allès, en un nou tast santjoaner.

Noticias relacionadas

Destacar, entre els presents a peu, la presència del caixer casat, José Pons Monjo.

Els següents replecs

En un any marcat per un nombre una mica inferior als altres anys pel que fa a replecs de festa, ara els dos següents, almanco dels quals, tengui constància «Es Diari», seran el que es durà a terme a Son Morell, sense tenir un dia determinat encara, i el de Sant Joan Gran, més íntim aquest, del caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch.