TW
0

Sentiment de col·lectivitat i estima pel poble des Migjorn Gran. Aquestes són dues de les sensacions possiblement més compartides entre totes les persones que van anar a escoltar ahir el pregó de les festes de Sant Cristòfol 2017. La junta de l'Associació Cultural i Recreativa va ser l'encarregada de donar el tret de sortida a un dels caps de setmana per més esperats per a tots els migjorners. En un pregó participatiu i dinàmic, acompanyat de material audiovisual, es va fer un repàs del recorregut històric d'aquesta associació que compta amb una trajectòria de 46 anys al servei del poble.

En un clima de molta proximitat i olor de festa, els joves integrants de la junta actual, presidida per Àngela Triay, van explicar que per elaborar el discurs havien fet un important treball d'investigació, parlant amb moltes de les persones que en el passat havien estat implicades en aquesta entitat. Per dinamitzar la vetllada es projectaren tot un seguit de vídeos d'entrevistes a veïns i a expresidents, que aportaren a l'acte moltes més veus diferents, anècdotes i bon humor.

Després dels agraïments pertinents i de mostrar un enregistrament on sortien diversos ciutadans des Migjorn explicant què era segons ells l'ACR, es va començar a desfer cronològicament la història de la formació a partir de les etapes dels diferents presidents hi ha hagut.

Noticias relacionadas

Un dels fets més interessants, que s'ha vist plasmat amb el pas del temps, és que en els orígens l'entitat tenia una forta connexió amb el món esportiu, fins que en un moment donat, durant la presidència de Sebastià Gomila, es va separar definitivament la part esportiva i la part cultural.

L'entitat sorgeix l'any 1971 de la preocupació d'un grup de famílies i la rectoria per trobar un espai de joc per als més petits. En aquell moment s'anomenaren «Asociación Deportiva y Cultural de Padres de Familia» i aconseguiren, amb l'ajuda de molts veïns i diverses empreses, construir la zona esportiva. «Tota aquella gent va dur a terme un servei exemplar de voluntariat», van dir des de la Junta; una idea que ha anat pervivint amb el pas del temps i que no ha deixat mai de ser el segell identificatiu de l'associació migjornera. En els primers moments res no va ser fàcil a nivell econòmic. L'associació va comptar sempre però amb l'ajuda de múltiples persones que col·laboraven altruistament . Durant el mandat de Joan Marquès es va adquirir el local de l'associació, que ara acull múltiples celebracions i actes públics.

L'acte va finalitzar amb l'arribada dels tres Reis Mags d'Orient, que en un graciós discurs van donar les gràcies a l'ACR per tota la feina feta al llarg d'aquest temps. De fet, la cercavila del 5 de gener és un dels actes que organitza l'associació. Els Reis també van desitjar bones festes!