TW
2

Eren les 17 hores, les campanes repicaven i els coets tronaven. Sant Cristòfol ja era aquí i es Migjorn Gran es preparava per a un cap de setmana de bona festa. La Banda de Música posava ambient a un poble que, ja durant el matí, començava a omplir mínimament els carrers, on els bars, la pomada i l'alegria eren protagonistes.

Silenci, sona el fabiol

L'inici dels passacarrers sota la batuta d'Isaac Mascaró Nevedo atreien a la gent, que s'agrupava al voltant dels músics, qui partien des del Pla de l'Església. Al costat, a uns metres, la plaça ja estava a punt per rebre als cavalls, ja que minuts abans s'havia regat l'arena perquè estigués un poc mullada. A poc a poc aparegueren els caixers i, és clar, la fabiolera Andrea Moll Sales, que ja s'encaminava cap el Carrer Major, on demanaria permís per dur a terme el primer toc de fabiol.

Noticias relacionadas

Una volta allà, hi hagué el silenci. La primera tinent de Batle, Ana Britt Sánchez Tuomala, va cedir el protagonisme al so del fabiol, que va marcar l'inici del replec de la qualcada alhora que el caixer fadrí, Miquel Sales Florit, rebia la bandera per part de la regidora més jove de l'Ajuntament. Havia arribat el moment de partir per realitzar tres voltes pel poble i, després, passar a recollir al caixer batle. Però aquest any Pere Moll Triay no esperava al seu domicili, sinó al dels seus pares. El canvi esdevingué com a motiu de la recent mort del seu pare, el passat 21 de juny. Com és evident, fou un moment ple d'emoció pel batle, qui va voler rendir homenatge a una persona tan especial.

Poc després, cap a les 19 hores, els cavallers van partir cap al Saló Verd, on el propi batle recolliria el bastó de comandament i la medalla de Sant Cristòfol. Tot això abans d'anar a cercar el caixer capellà, Joan Camps Serra, i partir tots junts a deixar els cavalls.

Era el torn per a les Solemnes Completes en honor a Sant Cristòfol. L'acte, d'especial importància pel darrer membre que s'havia incorporat de la Junta de Caixers, va reunir com és habitual un munt de migjorners, altres menorquins i estrangers que volien gaudir de les festes mentre es cantaven els Goigs a Sant Cristòfol. Una volta finalitzades, els caixers prengueren la tradicional beguda abans de donar inici al primer jaleo (poc després de 21 hores), que ompliria la petita plaça alhora que els cavallers sortien de dos en dos. El regidor del PP Ramon Verdú recollí la bandera del caixer fadrí, en una imatge inusual.

Les festes s'havien presentat, i era moment de ball amb la Gran Revetlla, l'Orquestra Black Pearl i RitmoMenorca DJ's.